Haapsalus linastub täna Elmo Nüganeni “1944”

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Täna õhtul linastub Eesti vabariigi 97. sünnipäeva puhul Haapsalus Elmo Nüganeni uus mängufilm "1944". Kolmapäeval linastub "1944" Lihulas ja Kullamaal. Haapsalus näeb filmi peale tänase veel teisipäeval ja kolmapäeval.

Film käsitleb 1944. aasta sõjasündmusi Eestis. Tegevus hargneb Sinimägede lahingutest juulis kuni Sõrve sääre vallutamiseni punaarmee poolt novembri lõpus. Sõda näidatakse mõlema osapoole – Saksa armees ja punaväes sõdivate eestlaste silme läbi. Valikuid tuleb langetada mitte ainult sõduritel, vaid ka nende lähedastel.

Filmi stsenarist on Leo Kunnas, operaatorid Rein Kotov ja Mart Taniel, kunstnik Kalju Kivi, produtsent Kristian Taska.

Osades Kristjan Üksküla, Kaspar Velberg, Maiken Schmidt, Hendrik Kalmet, Karl-Andreas Kalmet, Priit Pius, Märt Pius, Hendrik Toompere juunior, Gert Raudsep, Mait Malmsten, Peeter Tammearu, Ain Mäeots, Rain Simmul, Kristjan Sarv, Ivo Uukkivi, Andero Ermel jt.

Film on valminud Eesti Filmiinstituudi, Kaitseministeeriumi, Kaitseväe, Eesti Kultuurkapitali ja erakapitali toel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
9 aastat tagasi

Läksime ka…rahvast oli murdu. Ostsime piletid ja lähenesime saalile. Kohti polnud enam, kuigi pileteid müüdi. Pöördusime tagasi. Saali uksel olev tädi hõikas teistele, et ärge rohkem müüge, et pole kohti. Piletimüüja karjus vastu: peame 500 piletit müüma. Äge siis!! Püüame teisel päeval ikkagi uuesti, kahju oli, kuna ei ole Haapsalu elanik ja sai kaugelt tuldud sinna.

Kristian Taska
9 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Kahju kuulda. Loodan, et saite ikkagi käidud. Parimat!