Martin Helme: Küsitlus näitab, et Eesti valija on lõpuks võtnud südame rindu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martin Helme. Foto: Ave Maria Mõistlik / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Helme,_Martin. Ave Maria Mõistlik / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported licenseMartin Helme: „Me usume, et tegelik valimistulemus saab olema kindlasti veelgi parem, sest elu on näidanud, et valimispäeval on meie tulemus poolteist-kaks protsenti alati kõrgem, kui küsitlused näitavad.“ Foto: Ave Maria Mõistlik / Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

Postimehe tellitud TNS Emori uuringust selgub, et kui homme toimuks riigikogu valimised, siis toetaks Reformierakonda 25 protsenti, Keskerakonda 22 protsenti, SDE-d 18 protsenti ja IRL-i 15 protsenti valijatest. Riigikokku mittekuuluvatest erakondadest toetaks Vabaerakonda kaheksa protsenti ja EKRE-t viis protsenti küsitletutest. Reformierakond on kaotanud kuuga toetusest seitse protsendpunkti, Keskerakond ühe protsendipunkti, SDE kolm protsendipunkti ja IRL ühe protsendipunkti. Vabaerakond sai kuuga juurde seitse ja EKRE kolm protsendipunkti.

"Küsitlus näitab, et Eesti valija on lõpuks võtnud südame rindu ja otsustanud võimu kuritarvitamist, rahva raha raiskamist, üleolevat suhtlemist ja lihtsalt ränka ebakompetentsust poliitbroilerite poolt karistada ning valimistel anda võimalus uutele jõududele ja värskele verele," kommenteeris Konservatiivse Rahvaerakonna üks liidritest Martin Helme.

"Me oleme alati olnud kindlad, et me saame parlamenti sisse, sest me oleme selle nimel väga kõvasti tööd teinud ja meid ei ole heidutanud see, et küsitlused pole meile alati seda lubanud. Praegune küsitlus annab innustust ja jõudu teha veelgi rohkem tööd. Me usume, et tegelik valimistulemus saab olema kindlasti veelgi parem, sest elu on näidanud, et valimispäeval on meie tulemus poolteist-kaks protsenti alati kõrgem, kui küsitlused näitavad. Kuna meil on veebruarisse plaanitud ka päris tugev kampaaniaspurt, siis see peaks ka tulemust veelgi parandama. Olen ka kindel, et see küsitlus murrab teatud psühholoogilise barjääri ning paljud inimesed, kes varem kõhklesid, tulevad nüüd meie taha ja tegelik tulemus jälle selle võrra paraneb," ütles Helme.

"See, et Vabaerakonnal on ka hea protsent rõõmustab ainult. On suurepärane, kui parlamenti saab lausa kaks uut jõudu. Meie mureks juba kevadest alates oli, et uusi jõude toetavate inimeste hääled killustuvad ja selle tõttu oleme teinud üleskutse, et praeguste riigikogu erakondadega rahulolematu valija koonduks ühe jõu taha ja nii anda võimalikult tugev positsioon järgmises riigikogus – meie meelest oleme hoolimata praegusest küsitlusest kõige tugevama nimekirja, programmi, organisatsiooni ja kampaaniaga riigikoguvälistest jõududest just meie. Ühelt protsendilt kaheksale hüpe on ju väga suur kõikumine ja näitab nende valijate liikuvust ja oht on, et see võib ka kiiresti väheneda. Meie stabiilne ja kindel protsendi kasv annab aga tunnistust teadlikust tuumikvalijast, kes on oma eelistuse juba teinud ja naljalt seda enam ei muuda, selles mõttes tunnen meid kindlamas positsioonis olevat võrreldes Vabaerakonnaga, lausus Martin Helme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Väike.Viik
9 aastat tagasi

Hea valija, valime seekord Riigikogusse EKRE ja VAbaerakonna kandidaadid.
Mitte mingil juhul ei tohiks enam valida reformikaid ja sotse.

Ants
9 aastat tagasi

Loomariigis ahvidel-Gorilladel on karja juht kuskil künka otsas, peab valvet taob rusikatega vastu rinda ja möirgab vahel. Kutsub Haaremit korrale. Noored isased piiravad, varitsevad millal ometi see vanamees tudiks jääb, et julgeme võitlusse astuda. Sarvilised isased võitlevad ja kes teise sarvist maha paneb on võitja, kaotaja lahkub väärikalt. Mis poliitikas toimub, neli riigikogu erakonda on nagu luik-haug-vähk…välistavad koostööd neljandaga !?!? Riigikogu hälli valinud rahvale sülitavad võimulolijad sõna otseses mõttes näkku ja veel hullem, lasevad vahel ka selga. ,,loe valetavad… Kägu, kes siin kommib ongi kägu, muneb muna teise pessa, ise kukub kuuse ladvas, et on õige mees. Kommijad, selle asemel,… Loe rohkem »

Antsule
9 aastat tagasi
Reply to  Ants

Järelikult valime EKRE!

ausalt
9 aastat tagasi

öelda pole ju kellelgi vettpidavat programmi kuid minu meelest määrab kõige rohkem kardinaalsete muutuste elluviimisel tahe – kosmeetikast ei ole enam ammu abi ja see krohvitud fassaad on iga senise valimise järel aina rohkem pudisema hakanud.
Ref-irl puhul on kõik nähtud, rohkem enam ei taha, ükskõik mis tulenb mõne teise erakonnaga aga igaljuhul on see midagi muud kui senistega. Tulevikku ei näe keegi, kuid arvestades ümbruses toimuvat tuleb võimu ligi valida inimesed kes vähemalt välispoliitikas ei klähvi ega pidevalt ei “mõista hukka” vaid omavad mingisugust maailmavaadet.

Paralepast
9 aastat tagasi
Reply to  ausalt

Refist (oravatest) enam hullemat valikut teha ei saa. Neid fooliummütsikestega seemnenagistajaid me küll enam ei vali.

Noh
9 aastat tagasi

Olgem ikka ausad EKRE-l puudub vettpidav programm. See, et ainult vastandatakse ja virisetakse ei vii Eestit edasi.

to Noh
9 aastat tagasi
Reply to  Noh

Sul endal puudub vettpidav programm. Kui üldse seekord kedagi valida, siis on need EKRE ja Vabaerakonna kandidaadid.

Kindel valija
9 aastat tagasi

Olen teinud põhjalikku taustauuringut (peamiselt artiklid, telesaated) Helmede kohta. Mitte ükski teine erakond ei ühti minu vaadetega rohkem kui EKRE.
-On aeg

Ärge valige Laanetit
9 aastat tagasi
Reply to  Kindel valija

Tõepoolest, EKRE on parim valik, reformistid ja sotsid aga halvim.

kiiks
9 aastat tagasi

Mina jätan sel aastal vahele. Lambaenergia- teada värk- kindlasti saan valikuga pügada.

to kiiks
9 aastat tagasi
Reply to  kiiks

Kui valid EKRE, siis ei saa pügada.

Pelle
9 aastat tagasi

EKRE igatahes! Virisemine ei aita, tuleb tegutseda. Kõik see mees valima, et praegused poliitilised imbetsillid valitsusest minema pühkida!

Ega irisemine
9 aastat tagasi

….iga kell julgust ei nõua. Kus on teie ettepanekud,et elu paremaks läheks ??

Puhh
9 aastat tagasi

Jaan ja kägu on sellised virisejatüüpi…. Usuvad sinisilmselt mis AKst tuleb, eeldusel, et nad midagi peale seepide vaatavad, valivad reformi ja neli aastat virisevad…. Siis saab plaat läbi ja panevad algusest peale…

KäguNägu
9 aastat tagasi

Blä-blä-blä . mis rõõm on Helmeid Tallinna TV-s näha koos kesikutega istekohti jagamas, esialgu või juba… Minul pole mingit barjääri kuskil, ei vali EKRE-t ja kõik.
Siinne jutt sarnanebki rohkem kesikute loosungile – teeme teisiti. 🙂 Kas see on normaalne EKRE-st – olen teistest parem, teised kõik on lollid – ei tea midagi ja ei tee midagi, vaat – meie teeme.

Ära siis vali
9 aastat tagasi
Reply to  KäguNägu

Lase vanade kronudega edasi kuristiku poole. Edu!

Minaütlen
9 aastat tagasi
Reply to  KäguNägu

Siiani jah oleme 2 sammu edasi ja 1 samm tagasi läinud. Ei jaksa rohkem oodata. Nüüd 3 sammu edasi koos EKRE ” ga. Igal juhul suurem saavutus!