Juhtkiri: Valimiskampaania reeglid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu seal tuld Üks tubli spordimees helistas mõned nädalad tagasi toimetusse ja küsis, et kui ta peaks riigikokku kandideerima, kas siis tema kirjutatud lugusid ikka avaldatakse. Ikka avaldatakse, oli vastus. Ega elu sellepärast seisma jää, kui valimised tulemas.

Riigikogu valimisteni 1. märtsil on jäänud veel kuus ja pool nädalat. Lugeja on ilmselt isegi tähele pannud, et nii mõnigi inimene on teinud viimastel nädalatel üllatavaid asju. Endine maavanem trotsis külma tuult ja pakast ning kõndis 90 kilomeetrit Dirhamist Virtsusse.

Ka toimetusse laekub aina rohkem ja rohkem kaastöid ja kirjutusi, millest kumab läbi vaid üks eesmärk: saada valimiskampaania ajal tähelepanu. Nii ei ole ilus öelda, aga kahjuks püüavad inimesed mõnikord kangesti midagi öelda ka siis, kui midagi öelda ei ole. Peaasi et nime lehte saaks.

Lääne Elu üritab hoida valimiskampaania ajal tasakaalu. Nii nagu toimetus tahab hoida seda ka ajal väljaspool valimiskampaaniat. Vahel on see keeruline, sest heade arvamuslugude kirjutajaid ei jätku mitte igasse erakonda. Võib-olla ei ole toimetus neid ka üles leinud. Siinkohal kutsume kõiki arvamust avaldama ja arvamuslugusid kirjutama. Ka neid, kes ei kirjuta mitte ainult poliitikast.

Valimiskampaania ajal ei jää muu elu seisma. See käib ka Lääne Elu kohta. Poliitikast kirjutame tavapärasest rohkem, sest lõppude lõpuks on valimiste aeg. Millal siis veel, kui mitte praegu, sest järgmised parlamendivalimised on alles nelja aasta pärast. Kõik kandidaadid, aga ka nende pooldajad ja vastased on oodatud oma tegemistest teada andma. Infot ei ole kunagi liiga palju.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
võim
9 aastat tagasi

Valimiskampaania reegliks on see kellel jõud sellele võim. Võim aga sõltub sellest kui palju jaksab erakond FEB fondi sarnaseid rahastuskanaleid kinni mätsida ja nende eest kandoome ja ja õhupalle jagada.