Vallavanema aasta: Tiiu Aavik, Martna vallavanem

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tiiu AavikMartna vallavanem Tiiu Aavik. Foto: Arvo Tarmula

Mis jääb meelde lõppenud aastast ja mida tõotab uus aasta?

Möödunud aastat meenutades on kõige suurem heameel meie valla inimeste üle. Martna põhikooli õpilased olid edukad kooliõpilaste programmeerimisvõistluse „Tuleviku õpperuum 2050” konkursil, kus nad tegid mängu päikesesüsteemist.

Tavatu tulemuse sai meie noor Ants Kristjan Tamm Läänemaa orienteerumisklubist Okas, võites Poolas rattaorienteerumise MMil oma vanuserühmas hõbe- ja pronksmedali.

President Toomas Hendrik Ilves tunnustas konkursi „Eesti kaunis kodu 2014” parimaid. Läänemaalt oli kolm perekonda, neist kaks, Reet Jänes ja perekond Lunev, Martna vallast. Tunnustati Martnas valminud maal ja meetrisügavuses vees sõitva maailmas ainulaadse kombaini valmistajaid Arvo Kirsi ja tema poega Veiko Kirsi.

Neljandat aastat järjest korraldati MTÜ KR Racingu karikasarja finaalsõitu Kasari rahvasprint meie vallas ajaloolisel Valge Daami ralli radadel Kasari külas. Suvel korraldas Halja Veersalu koos kaitseliidu noortega „Kodutunde” perede lastele tasuta laagri.

Tunnustust väärivad Rõude küls selts, Martna päevakeskus, Martna spordiklubi ja EELK Martna kogudus, kes on kogu aasta olnud väga tegusad, pakkudes meie inimestele ühistegemise rõõme. Rõõm on värskelt rajatud säästlikust leedvalgustusest Rõudes ja Kirnas.

Jätkuvad läbirääkimised Harku–Sindi–Lihula 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramise asjus. Uueks aastaks on plaanid tehtud, aga ei tahaks neid veel avalikustada.

Soovin kõigile rõõmurohket uut aastat!

Tiiu Aavik, Martna vallavanem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
selle+valla+kodanik
9 aastat tagasi

Ei saa tõesti öelda, et vallavanem ei ole valla arengusse panustanud.Näiteks võiks tuua kasvõi projekti Baumani tiigi ümbruse kujundamiseks. Sellest oleks saanud võimsa koha kogu valla rahvale kasutamiseks. Kahjuks tõmmati ka sellele vesi peale! Tõmbajateks just võimukukutajad. Viide räämas tühjadele majadele on vallavanema aadressile ka eksitav. Suur enamus nendest majadest on eraomandid! Kahjuks omal ajal valedele inimestele müüdud, kes nüüd ei täida omaniku kohust ja selles küsimuses on kõikide linna- ja omavalitsuste käed lühikesed! Ninni kohuseks peaks olema aga avada oma kuludega supiköök Martnas !

Kohalik elanik
9 aastat tagasi

Ma ei arvagi et vallavanem tubli ei ole aga ta võiks oma tehtu üle natukenegi järeluurimisi teha. Kutsus ta ju kodutunde saate nö. üksikemale kes tol momendil ei olnud mitte üksi. Saates siis see “üksikema” nii sinisilmselt seletas et teda mahed ei huvita ja ei usald aga nüüdseks on ta minema ajanud oma noorema lapse isa ja mehkeldab juba uuega. Ja ei imesta kui varsti vallal jälle üks ilmakodanik rohkem toita. Oleks vaja rohkem eeltööd teha ja mitte uskuda mida kõike pisarsilmil ette räägitakse.

Mati
9 aastat tagasi

Tiiu Aavik on ainuke vallavanem Läänemaal, kes näeb omavalitsuse mõõdunud aasta saavutusi üleslugedes saavutuste kõrval ka valla elanikke ja jagab neile avalikku tunnustust tehtu eest. Igati tähelepanuväärne tegu vallavanema poolt.

Kodanik+3
9 aastat tagasi

Tiiu on tubli

kohalik
9 aastat tagasi

Tubli, et märkad inimesi!