Täna ja homme on Rannrootsi Selveris Toidupanga toidukogumispäev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Terje Vihur toidupankHaapsalu Toidupanga eestvedaja Terje Marie Vihur uue kaubikuga. Foto: erakogu

Jõulukuise toidukogumisaktsiooniga varuvad toidupangad kaupa pühade eel jagatava erikoguse toiduabipakkide jaoks. Läänemaal osaleb kampaanias Rannarootsi Selver.

Toidukogumispäevad on 12. ja 13. detsembril. Kokku osaleb 34 kauplust 17 linnas üle Eesti.

„Jõulukuine lisakogus toiduabi kuulub juba meie traditsioonide hulka,“ ütleb Toidupanga juht Piet Boerefijn. „Kuna aitame ennekõike lastega peresid, on neis leibkondades pühade eel kulusid juba niigi palju ja seega loodame, et tavapärasest suuremad ja parema koostisega pakid võimaldavad neil peredel paremini jõululauda katta ja üleüldse muretumalt pühadeajale vastu minna,“ selgitab Boerefijn.

Sel aastal teevad toidupangad üle Eesti kokku umbes 3000 pakki.

Oluline osa vajalikust kaubast saadakse toidukogumispäevade vältel. Nõnda koguvad täna ja homme Toidupanga punastes põlledes vabatahtlikud toidukaupa kell 12–18.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et aidata leevendada vaesusprobleemi ja võidelda toidu raiskamise vastu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments