Surnukeha ootas Haapsalu südalinnas kaks tundi laibaautot (täiendatud 13.12 kl 13.07)

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna ennelõunal leiti Haapsalu vanalt kalmistult naisterahva surnukeha, mille minema toimetamiseks kulus paar tundi. Pealtnägijad on politseid süüdistanud aeglases tegutsemises ja surnukeha valveta jätmises, kuid politsei kinnitusel see nii ei olnud.

Läänemaa politseijuhi Argo Tali sõnul teatati häirekeskusele surnuaia keskosas leitud surnukehast kl 11.37. Kohale tulnud kiirabi surnukehal vägivallatunnuseid ei tuvastanud ja konstanteeris 59aastase naise surma.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Graki sõnul sõnul oli tegemist loomuliku surmaga ja kiirabi püüdis nagu sellistel puhkudel tavaks, ühendus saada Haapsalu firmaga, kes surnuvedu korraldab. Kuna neil see ei õnnestunud, kutsuti kohale politsei, kes kattis surnukeha kilega ja tellis kl 12.15 surnukeha ära  viima oma koostööpartneri Raplast. Laibaauto kohalesõiduks kulus umbes tund ja kell 13.30 viidi surnukeha kalmistult minema.

Tali sõnul sai ta päeva jooksul mitmeid kõnesid ja kirju, milles pahandati politseiga, et surnukeha äraviimine kalmistult nii kaua aega võttis ja ootamise ajal politseinikud selle järelvalveta jätsid.

Tali kinnitas, et politseinikud ei seisnud laibaautot oodates laiba kõrval. „Kuid nad jälgisid eemalt, et keegi sinna juurde ei läheks,” selgitas ta. Tali sõnul otsustati eemalt jälgida ka sellepärast, et surnukehale mitte liigselt tähelepanu tõmmata.  

Kaja Graki sõnul oli reedel tegemist halbade asjade kokkusattumisega. "Kui kiirabi oleks kohaliku surnuvedajaga ühendust saanud, poleks viivitust tekkinud," selgitas ta. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
to see eest
9 aastat tagasi

oled kindlasti üks reformi pätakas, tänu teile selline olukord ongi ju 🙂

see eest
9 aastat tagasi

lubab irl hulkuvatele koertele kõige paremat võimalikku teenust

täitsa olemas kohapeal
9 aastat tagasi

Mis mujalt? Kust sa võtad sellist asja? Auto lihtsalt ei passi, tööd tehakse, liikuda on vaja.

Tola
9 aastat tagasi

Loe artiklit ka ikka eks – Politseijuht lisas, et laibaauto tulek Haapsallu võttis kaks tundi aega seetõttu, et politsei lepingupartner, kes osutab laibaveo teenust, asub Raplas.

loetud
9 aastat tagasi
Reply to  Tola

auto tuli Raplast. Mujalt? Ei teenus kohapeal olemas.

Valitseja
9 aastat tagasi

Eks see ole sellest, et mõne valitseva arvates peab iga asi kasumlik olema.

endine kohalik
9 aastat tagasi

selline asi ongi nonsense – teenusepakkujad tulevad kuskilt mujalt, kiirabi tuleb kuskilt mujalt, haiged viiakse kuskile mujale, kõik on kuskil mujal, midagi pole endal olemas. See on Eestis kõige hullem süsteem, et midagi pole kohe võtta ega käe jala juures.