Konservatiivne Rahvaerakond kinnitas valimisplatvormi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu kinnitas pühapäeval Viljandis toimunud istungil erakonna valimisplatvormi eelseisvateks parlamendivalimisteks, teatas erakonna prssiteenistus.

Platvorm põhineb erakonna pikemal programmil ning toob välja konservatiivide kesksed eesmärgid järgmise nelja aasta jooksul. Ühtlasi valiti erakonna valimisloosungiks On aeg! Loosung on inspireeritud Tõnis Mägi laulust Koit, mis algab sõnadega “On jälle aeg selg sirgu lüüa…” ning väljendab erakonna seisukohta, et on aeg muutusteks.

„Tegime oma dokumendi taotluslikult lühikese ja lööva, et tavaline valija ei peaks läbi töötama pikka ja keerulist teksti,“ selgitab platvormi toimkonna liige, erakonna aseesimees Martin Helme. „Keskmist valijat ei huvita pikk, keeruline jutt vaid ta soovib teada, mis on meie eesmärgid, mida me hakkame ellu viima, kui meile selleks võimalus antakse.“

Erakond asub järgnevatel nädalatel pikemalt lahti seletama kesksete lubaduste taga olevaid majanduslikke arvutusi.

Valimisplatvorm jaguneb viieks blokiks: jõukas Eesti, kasvav Eesti, hooliv Eesti, kodanike Eesti ja kaitstud Eesti.

Programmis teatatakse, et konservatiivid eesmärgiks on eestluse säilimine, riigi ja rahva areng ning heaolu reaalne tõus kogu rahvale. Eesti riik peab olema hooliv, jõukas, traditsioone austav ja turvaline.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali linnast
9 aastat tagasi

Konservatiivne Rahvaerakond võib lubada oma valimisplatvormis piimajõgesid ja pudrumägesid ega rahvas enam nii rumal ei ole, et hääletab selliste lubajate poolt.
Hea kui lubataksegi.
Tuletan kõikidele valijatele meelde, mida lubas ekspeaminister Andrus Ansip?
Viia Eesti Vabariik viie Euroopa rikkama riigi hulka.
Siin me oleme, rahvas vaene, lapsed näljased ja peaaegu pool tööjõulisest elanikkonnast on tööle läinud välismaale.
Kuhu kadus Andrus Ansip, putkes Brüsselisse nagu hiljuti Siim Kallas, kes pani pihta 10 000 USA dollarit.

Mats maalt
9 aastat tagasi

Väga hea! Nüüd on konkreetsed lubadused olemas ja kui keegi hakkab jälle kolhoosnikest ja mõisnikest rääkima, siis vähemalt saagu nii palju aru, et sellise konkreetsuse puhul saab hiljem ka küsida, kui midagi tegemata! Edu!