Kiltsi tanklas toimus rööv

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tanklarööv 001Kiltsi tankla. Foto: Urmas Lauri

Reede varahommikul kella 4.20 paiku ähvardati Haapsalus Kiltsi tee tanklas müüjat relvataolise esemega ja rööviti kassasahtel koos selles olnud umbes 260 euro sularahaga.

„Öösiti ikka käib rahvast, ostavad suitsu, mõni tahab süüa osta ja tangivad ka ikka,“ üles Premium 7 Haapsalu tankla juhataja Hülle Avi. Öösiti igaühte tankla kaupluseruumi sisse ei lasta.

Ka reedest röövlit teenindati aknaluugi kaudu.

Kapuutsiga nooremapoolne mees tuli ning tellis kohvi. Müüjanna Eda, kes tanklas öösel valves oli, teenindas teda aknaluugi kaudu.

"Mees rääkis väga vaikselt ja viisakalt. Mulle tundus, et tal oli väga külm. Valmistasin talle kohvi ning tulin leti juurde tagasi, avasin luugi ning küsisin, kas ta suhkrut ka soovib," meenutas müüjanna. Selle peale viskas mees talle kilekoti ning nõudis relvaga ähvardades raha. Müüjanna haaras kassavõtme ning läks teisele poole letti, sinna, kus tavaliselt kliendid on. "Mul õnnestus võti enda kätte saada ning end tankla tagaruumi sulgeda," ütles Eda ja lisas, et seal helistanud ta politseile.

„Politsei tegutses hästi operatiivselt, paari-kolme minutiga olid kohal,“ kommenteeris Avi.

Turvavideo salvestusest selgus, et mees puges aknaluugist poolest kehast saati sisse, haaras kassa ning põgenes koos kassaga. Turvavideost selgunud Eda sõnul seegi, et mees olnud kümme minutit enne röövi tankla ümber luusinud.

Röövimise käigus keegi vigastada ei saanud.

Röövel olnud Avi sõnul nooremapoolne, eesti keeles rääkinud mees. Maski röövel ei olevat kandnud. „Turvakaamera on meil olemas, eks politsei nüüd tegeleb sellega,“ lausus Avi.

Haapsalu politseijaoskonna ennetus–menetlustalituse juht Andrei Taratuhin ütles esmaspäeval, et kahtlustatavat veel kinni peetud pole. „Kontrollime isikuid ja versioone,” selgitas Taratuhin.

Röövel pani tanklast jooksu 260 euroga. „Tanklas ei tohi suuri rahasummasid olla,“ lausus Avi. „Müüjal on kohustus raha kassast ära panna.“

Premium 7 müüjaid on Hülle Avi sõnul eriolukordadeks instrueeritud. „Näiteks õpetati meid, mida peaks müüja kurjategija kirjeldamiseks meelde jätma. Aga kui asi toimub, kas sa siis jõuad meelde jätta,“ arutles Hülle Avi.

„Meil on põhimõte, et inimese elu on kõige tähtsam,“ ütles Hülle Avi. „Ülemus [tanklaketi juht – toim] küsis esimese asjana, et kas müüjaga on kõik korras, ega ta viga ei saanud. Tervist ei too miski tagasi, raha saab ju uuesti teenida.“

Hülle Avi sõnul on aasta jooksul, mil Premium 7 on tegutsenud, tanklaketi paari tanklat röövitud. Põlva tanklast ei saanud maskis röövel midagi, Jõhvis sai 30 eurot.

Andrei Taratuhini sõnul pole Läänemaal juba aastaid sellisel viisil toime pandud röövimisi olnud. „Kõik ei tule hoobilt meelde, aga 2010. aastast alates pole küll olnud,” lisas Taratuhin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kiltsi tankla röövel on tabatud | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…]  24. oktoobri varahommikul viis tankla müüjat relvataolise esemega ähvardanud mees tanklast kaasa 260 eurot. […]

Andrus
9 aastat tagasi

Ma