Kõik õpilased hakkavad saama tasuta koolilõunat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu kinnitab täna seaduse, mis kindlustab alates jaanuarist enam kui 22 000 gümnaasiumiõpilast tasuta koolilõunaga.

Põhikooli-ja gümnaasiumiseaduse muudatused näevad ette, et riiklikult toetatud koolitoit laieneb põhikooli õpilaste ja kutseõppurite kõrval ka kõigile gümnasistidele. 2015. aasta riigieelarve eraldab selleks täiendavalt üle kolme miljoni euro.

„Meil on täna mitmeid omavalitsusi, kes oma laste eest hoolitsedes tagavad kas kogu kooliperele või siis gümnaasiumiõpilastele vajaduspõhiselt tasuta koolilõuna. Juba mõne kuu pärast on see nii üle Eesti kõikides koolides, mis tagab ka laste võrdse kohtlemise,“ rääkis sotsiaaldemokraat Etti Kagarov. „See on ühtlasi samm laste vaesuse vähendamise ning tervislike eluviiside edendamise suunas,“ kinnitas Kagarov. Tema sõnul ei saa päris rahul olla koolilõuna maksumusega, millele tuleb edaspidi lahendus leida.

Seadust esimesel lugemisel kaitsnud haridusminister Jevgeni Ossinovski sõnul parandab antud muudatus nii perede toimetulekut kui õpilaste heaolu koolis õppimise ajal. „Ta on oluline meede selleks, et tagada Eestis ühtsuskooli põhimõtte toimimine, et haridus oleks tasuta ja võrdselt hea kõikides Eesti nurkades,“ sõnas Ossinovski.

Tasuta lõunat hakkavad sööma munitsipaalkoolide, riigigümnaasiumide ja erakoolide gümnasistid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments