Haapsalu vanalinnas on tavapärane liikluskorraldus taastatud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu vanalinnas on taas avatud Rootsituru ringristmik, sest Talumehe kõrts on oma tänavaterrassi lammutanud ning autod saavad taas liigelda tavapäraselt.

Haapsalu vanalinna liikluskorraldus muutus juuni algusest, mil Talumehe kõrtsi esine lõik suleti liikluseks ning ringtee Rootsituru kohviku poolne tänavaosa muutus kahesuunaliseks. Suvel oli Rootsiturul ringtee asemel ristmik.

Tavapärasele liikluskorraldusele üleminek tekitab liiklejais prageu veel segadust, sest Lossiplatsilt sõidab osa autojuhte ikka veel suvise tava kohaselt, tekitades Rootsituru kohviku poolsel tänavaosal liiklusohtlikke olukordi.

Fotod: Urmas Lauri

Rootsituru ring 004 (1280x853) Rootsituru ring 013 (1280x853) Osa autojuhte sõidab Rootsiturul ikka suvise harjumuse kohaselt. Rootsituru ring 018 (1280x853) 

Rootsituru ringristmikul tuleb praegu sõita vastupäeva, nii nagu liikluskorraldus ette näeb.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leo
9 aastat tagasi

Huraaaa. Ainul kuu aega võttis talumehel terassi lammutamine.

irw
9 aastat tagasi
Reply to  Leo

talumehel olid põllutööd.

Mati
9 aastat tagasi

No vanalinnas ei tohi parkida ka eel seal, kus ennemini, sest siiani pole sealt ju märke veel ära võetud, aga kõik pargivad…

Kunn
9 aastat tagasi

Haapsalu autojuhid on oinad.Ei vaadata märke, vaid sõidetakse harjumuse järgi.
Juba esmaspäevast on ring avatud aga sõidetakse ikka vastassuunas. Kui sõidad neile õieti ja vastu, siis vahivad lambanäoga ja mitte millestki aimu ei ole.

ega
9 aastat tagasi

meil autojuhid ju märke ei näe, kurb on vaadata linnas terve päeva Haapsalu vahel, mille see liikluskultuur on 🙂

.
9 aastat tagasi

ilus on ikka see meie vanalinn.

m
9 aastat tagasi

teisel pildil keegi ikka sõidab vana harjumuse järgi 🙂