Jääteed on selleks hooajaks lõplikult suletud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kolme tänavu ametlikult avatud jäätee hooldajad sulgesid nädalavahetusel jääteed lõplikult.

Haapsalu–Noarootsi jääteed hooldava OÜ Paralepa Sadama esindaja ütles BNSile, et jäätee seisund ei võimalda sel hooajal enam trassile autosid peale lasta. Eelkõige on muutunud halvaks jääteede peale- ja mahasõidud, millele on aidanud kaasa ka autode küljest jääteele sattuv linnatänavatelt pärit sool.

Rohuküla–Vormsi jääteed hooldava OÜ Lääne Teed esindaja ütles BNSile, et mandri ja Vormsi saare vahelisele jääteele on kogunenud sulavesi ning jäätee trassil kontrollsõitu teinud auto oli sulaveest üleni märg. Samuti on jäätee peale- ja mahasõitudele tekkinud topeltjää. Seetõttu hooldaja sellel hooajal jääteele enam sõidukeid peale ei luba.

Mandri ja Kihnu saare vahelist jääteed hooldava ASi Eesti Teed esindaja ütles BNSile, et jäätee trassile on kogunenud sulavesi ning sõidukite liikumine sellel jääteel ei ole enam turvaline. Seetõttu teehooldaja enam trassile sõidukeid peale ei luba.

Tänavu oli liiklusele avatud kolm ametlikku jääteed.

Maanteeamet avas Haapsalu ja Noarootsi vahelise 3,9 kilomeetri pikkuse jäätee 14. jaanuaril. Rohuküla–Vormsi vahelise 9,6 kilomeetri pikkuse jäätee avas maanteeamet 22. jaanuaril. 12. märtsil avas maanteeamet jäätee mandri ja Kihnu saare vahel.

Jääteed olid tänavu avatud tavapäratult kaua, viimastel aastatel on maanteeamet jääteed sulgenud hiljemalt märtsi esimesel poolel.

Eelmise aasta hooajal oli liiklusele avatud kaks jääteed. Haapsalu–Noarootsi jääteed kasutas eelmise aasta hooajal 3538 autot ning Rohuküla–Vormsi jääteed 1778 autot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments