Kiltsi lennuväljal kihutavad täna kolme riigi sportlased

BNS

Foto: Malle-Liisa Raigla
Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu lähedal Kiltsi lennuväljal on laupäeval lõppkiirusvõistlus V&K Teed One Mile Challenge 2024, mis toob kokku kolme riigi autosportlased.

Võisteldakse saavutamaks paigaltstardist suurimat lõppkiirust ühemiilise ehk 1609 meetri pikkuse distantsi lõpuks. Tegemist on Baltikumi kiireima mootorispordivõistlusega, kus Aleksandr Ljahh Nissan Skyline GTR-il on 2020. aastal sõitnud rekordiks 402 kilomeetrit tunnis.

Võistlema on tulemas enam kui 80 kiirusejanulist Eestist, Lätist ja Soomest. Nende hulgas ka mainitud rekordihoidja Aleksandr Ljahh, kes proovib oma rekordit üle sõita. Samuti proovib tulemust 337 km/h parandada üle-eelmise aasta võitja Maksim Zolotarjov Ferrari SF90-ga.

300 km/h ületavat tulemust võib oodata enam kui kümnekonnalt võistlejalt. Rajale on tulemas arvukalt tuunitud ja eksootilisi autosid, millega saab boksialas lähedalt tutvuda.

Mõõduvõtt toimub kolmes võistlusklassis, eriauhinnad on päeva kiireimale naisvõistlejale ja diiselautoga osalejale. Võistlusarvestust peetakse ka poole miili distantsil, mis on maailmas jõudsalt populaarsust kogumas, kuna järjest kasvavatele lõppkiirustele sobivaid võistlustingimusi on üha raskem luua.

Võistlussõidud algavad kell 12.30.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
haapsalu linn haapsalu linnas
4 tundi tagasi

jälle rohelise mõtteviisiga seltskonna kokkutulek urraaa!