Uus kontserdisari ühendab muusika ja maitsed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lehari Kaustel Tallinnast Otsa koolist laenuks saadud marimbafoniga, millega Haapsalu muusikakooli õpilased harjutada saavad. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lehari Kaustel Tallinnast Otsa koolist laenuks saadud marimbafoniga, millega Haapsalu muusikakooli õpilased harjutada saavad. Foto: Malle-Liisa Raigla

Dirigent ja Haapsalu muusikakooli õpetaja Lehari Kaustel alustab Haapsalus uue kontserdisarjaga „Haapsalu koosmängud”, kus on ühtviisi suur roll nii muusikal kui ka kohalikul talutoidul.

„Haapsalu koosmängude” esimene kontsert on päev pärast rahvusvahelist muusikapäeva, 2. oktoobril Uuemõisa lossi saalis. Edaspidi saab tasuta kontsertidel muusikat koos kohaliku toiduga nautida iga kuu viimasel laupäeval.

Uue sarja peategelane on Haapsalu muusikakooli orkester, kes suuremas või väiksemas koosseisus tuleb publiku ette kõigil kontsertidel. Kakskümmend aastat orkestrit juhatanud Kausteli sõnul on kontserdisarja üks eesmärk anda orkestrile rohkem väljundit ja esinemisvõimalusi. „Koroona pani igal pool maailmas korraks kõik rattad seisma. Mõtlesin, mis võiks olla see viis, mis tooks meid huvitaval viisil kokku – sellest tuli mõte, et koosmäng peegeldab meie suhteid sõpradega ja üldse orkestrielu,” rääkis ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kas
2 aastat tagasi

seal rootsi heeringat ka pakutakse