Alkoholiaktsiis langeb 1. juulist 25 protsenti

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Konsumis paigutati alkoholiriiulid ümber. Foto: Arvo Tarmula

Valitsus otsustas, et alates 1. juulist langeb nii kange kui ka lahja alkoholi aktsiis 25 protsenti. Riigieelarve strateegias lepiti ka kokku, et pensionäride tulumaksuvabastust suurendatakse 50 euro võrra, vahendas ERRi uudisteportaal.

Vastav eelnõu antakse riigikogule üle arvatavasti juba esmaspäeval. ERR-ile teadaolevalt jäi alkoholiaktsiisi langetamises valitsuses eriarvamusele sotsiaalminister Tanel Kiik.

Aktsiiside 25-protsendiline langetamine tähendab näiteks pooleliitrise ja viieprotsendilise alkoholisisaldusega õllel koos käibemaksuga 12,69-sendilist hinnalangetust. Pooleliitrine pudel viina, alkoholisisaldusega 40 protsenti, hakkab koos käibemaksuga maksma vähem 1,5 eurot.

Peaminister Jüri Ratas ütles ERR-ile, et tubakaaktsiis tõuseb ka edaspidi, kuid tõus saab olema laugem kui algselt plaanitud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

Ullikesed! Egas kärakas sellest odavamaks ei lähe!

Peeter Esimene
5 aastat tagasi

Ilmselgelt kõige tähtsam asi, mille uus valitus koheselt pidi ette võtma. Pohhui see tervishoid, haridus, regionaalareng. Tõmbame aga ninad täis ja valime teinekordki kaabusid.

Okseleajav valitsus.

Jaan
5 aastat tagasi

Elagu EKRE!

Joe
5 aastat tagasi

Elagu Helme!

valija
5 aastat tagasi
Reply to  Joe

Üks valitsus lollitas rahvast aktsiiside tõusuga, järgmine lollitab 13 sendise langusega(lubadus ju) EKRE rahandusministri olek seepeale nii õnnelik nagu oleks JACK POTi võitnud–tegelikult rahvas on aru saanud et eluliselt tähtsaid asju see valitsus lahendama ei hakka ja rahva tervise ning pensionite osas on null