Eesti Raudtee sai Riisipere-Turba raudtee ehitamiseks vajaliku hoonestusõiguse

Lääne Elu

info@le.ee

Tartu Maakohus andis 12. juulil tehtud otsusega AS Eesti Raudteele hoonestusõiguse Riisipere-Turba raudteealusele riigile kuuluvale maale.

„Hoonestusõiguse saamine tähendab, et saame liikuda projektiga edasi kavandatud ajakavas ja suuremad ehitustööd võiksid alata juba 2019. aasta alguses,“ ütles Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

„Tänaseks on lõppenud Riisipere jaama rööbasteede ümberehituse tööd, kohe on lõppemas uue raudtee keskkonnamõjude hindamise protsess. Sel nädalal kuulutasime välja hanke uue Riisipere elektrirongide veoalajaama projekteerimiseks ja ehitamiseks,“ lisas Laidvee.

Jätkub ka aprillis alanud raudtee projekteerimine ja suve lõpus saab hakata taotlema uue raudtee ehituslubasid. Praeguste plaanide kohaselt võiks Riisipere-Turba raudteelõik kasutusloa saada 2019. aasta novembris.

Projekteeritav uus Riisipere-Turba raudteeliin asub Harju maakonnas Saue valla territooriumil ning pikendab Eesti Raudtee tänast lääne-suunalist elektrifitseeritud raudteetaristut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments