Haapsalu–Parila kergliiklustee ehituseks alustati allkirjade kogumist

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kairo raudkats foto kristjan kosk

Kairo Raudkats seisab kohas, kust võiks tema arvates kergliiklustee olla. Foto: Kristjan Kosk

 

Ridala valla Vilkla küla Kitse tee elanikud tahavad, et riik ehitaks Haapsalu ja Parila vahele kergliikustee ning on alustanud selle tarvis allkirjade kogumist.

Vilkla küla elanike esindaja Kairo Raudkats rääkis, et sai vastava petitsiooni valmis möödunud nädala neljapäeva õhtul. Reedel, mil ta selle ideega laiemalt välja tuli, sai ta päevaga üle 200 toetaja. Pühapäeval tehti Facebooki lehekülg „Soovime kergliiklusteed Haapsalust-Parilani”, mis on tänaseks kogunud üle 200 meeldimise ja üle viie tuhande vaatamise. 

Raudkatsi eesmärgiks on koguda vähemalt tuhat allkirja ning Haapsalu ja Ridala ametnike poolehoid. 

Allkirju Haapsalu–Parila vahelise kergliiklustee toetuseks saab anda Flamingo lillepoes, Neste bensiinijaamas, Parila A ja O kaupluses, Panga küla kaupluses, Hawaii Expressis, Cramos, Stokkeris, Haapsalu Linna Spordibaasides ja PPN Cargos.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
"Vàga"
8 aastat tagasi

et nagu mis mõttes? Mis see Palivere inimese rahagott siia puutub?

Johannes
8 aastat tagasi
Reply to  "Vàga"

Got mit uns! Rahvakeeli – jumal on meiega!

Vàga
8 aastat tagasi

…òige algatus. Ja nendelt, kes on juba allkirja andnud,tuleb automaatselt 350 euri kontolt maha vòtta. Sest Palivere inimene ei pea teise valla tee-ehitust doteerima…

Kalju Janson
8 aastat tagasi

Väga vajalik ettevõtmine. Trassivalikuga probleeme ei peaks olema – tee äär on vaba kogu ulatuses. Teeme ära.

Egert Siig
8 aastat tagasi

Olen üks petitsiooni algataja ja annan vastused mõnedele kommentaaridele.
Meie Vilkla küla elanikud, kes me algatasime selle petitsiooni ei kuulu ühtegi erakonda ega omavalitsuste volikogudesse. Seega ei ole käesolev üritus poliitiline ega üheltki teiselt tähtsalt tegevuselt kõrvale juhtimine.
Petitsioon on puhtalt kodaniku algatus Vilkla küla Kitse tee perekondade poolt.
Mis puutub allkirjade kogumis kohtadesse siis see on üks võimalus.
Petitsiooni korraldajad käivad ka maanteed puudutavates külades ja ettevõtetes isiklikult allkirju kogumas. Kahjuks kõikjale korraga ei jõua.
Kindlasti on plaanis korraldada ka linnas avalik allkirjade kogumis üritus, millest anname teada Facebooki lehel “Soovime kergliiklusteed Haapsalust-Parilani”

küsija suu
8 aastat tagasi

Millal Taebla saab ühenduse kergliiklusteega Rannakülast Haapsaluni? Väike jupp puudu, tehtud ei saa ja teate kui ohtlik on seal jalgrattaga sõita. Elu nagu üleeelmisel sajandil.

Parila elanik
8 aastat tagasi
Reply to  küsija suu

Just, aga meie teel puudub see üldse ja teame väga hästi, kui ohtlik seal liiklemine on!

Number viis
8 aastat tagasi

Maainimene, kel internetti ei ole ega seda loe, ei tea, et Flamingo lillepoes allkirja anda saab. Mina läksin täna spetsiaalselt sellepärast, olles eelnevalt informeeritud . Allkirjalehte ei tea seal keegi (klient/inimene) küsidagi, sest kaupmehed ei teadnud, kus see on. Hr Aap siis ulatas selle kusagilt leti tagant asjade hunnku pealt minule. Laua peale tegelikult.
Kindlasti on seda teed Parilani vaja. Ja üldse, igale poole on kergliiklusteed vaja. Ainuüksi sellest Uuemõisa-Kalaküla sirgest on vähe, sealt sooviks edasi Linnamäele ka veereda. Kõndida. Jalutada. Joosta.

hakkab pihta
8 aastat tagasi
Reply to  Number viis

visatakse rahvale jälle mõtetu kont närida, et tähtsatelt asjadelt tähelepanu ära tõmmata, kiltsis on kergtee, kahel pool sada lampi põlemas, et kaks kohalikku paadialust hommikul õllejärele ja õhtu koju saaksid kakerdada, harva ka mõni rulluisutaja või kepikõndija seal liigub

Ei ole nii
8 aastat tagasi
Reply to  hakkab pihta

Rumal jutt, ise elan selle Kiltsi kergliiklustee ääres. Kahele poole maanteed jääb palju uusi maju, peaaegu kõigis väikesed lapsed elamas, kes varsti hakkavad või juba käivad koolis. Oleks neil turvalisem koos nende kahe paadialusega sõidutee peenral kohtuda? Ja see on ju osa kergliiklusteest, mis kunagi võiks Rohukülani minna.

ei hakka
8 aastat tagasi
Reply to  Ei ole nii

need mõned väiksed lapsed seda rada mööda linna ja tagasi hulkuma.

Ei+ole+nii
8 aastat tagasi
Reply to  ei hakka

Hulguvad ikka küll, rattaga põhiliselt. Ka bussipeatus ei ole igaühel just ukse ees. Vaata mõnel muul aastaajal, mitte praegu.

Arvos
8 aastat tagasi
Reply to  hakkab pihta

Täpselt nii. Kellele ja milleks seda jama tarvis on? Igasugust mõttetut utoopiat võib ju suust ajada aga igal asjal peaks siiski olema vajadus ja otstarve.

teeks
8 aastat tagasi

siis ikkagi raudtee, kiirem , kuivem ja odav ka sm. maksude optimeerija kindlasti toetab enne valimisi

mm
8 aastat tagasi

Rohuküla tee ju olemad,raudteetamm.

loogika
8 aastat tagasi

rohuküla enne kindlasti. ma ei saa aru, miks seda veel tehtud pole. see 1 cm laiuseks kinnikasvanud raudteetamm pole kergliiklustee

Palivere elanik
8 aastat tagasi

Aga Paliverest -Vidrukasse tuleb kergliiklustee ju!