Laupäeval saab Põõsaspeal koos juhendajaga linde vaadelda

Lääne Elu

info@le.ee

Linnuvaatleja. Foto: Malle-Liisa Raigla
Põõsaspea linnuvaatlusonn. Foto Tarvo Valker

Sel nädalavahetusel on taas rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch, millest saab osa võtta nii oma kodukohas linnuvaatlusi kirja pannes kui ka laupäeval Põõsaspea neemel ornitoloogi käe all linde vaatlema õppides.

Eesti ornitoloogiaühing korraldab laupäeval Põõsaspea neemel linnuvaatluspäeva, kus kl 9-14 saab kogenud linnutundja juhendamisel rändlinde loendama õppida. Ornitoloog Margus Ellermaa, kes räägib seal lindude rändest, juhendab vaatlemist ja loendamist. Põõsaspea neemel on sel aastal käimas suur veelindude rändeloendus.

Linnuvaatluspäevadest EuroBirdwatch saab osa võtta ka iseseisvalt, tehes vaatlusi endale sobivas paigas. Vaatlejal tuleb kirja panna nähtud ja kuuldud linnuliigid, iga liigi arvukus, vaatluse tegemise aeg, täpne vaatluskoht ja vaatlejate nimed. Ühing palub vaatlusandmed sisestada hiljemalt 6. oktoobril kella 16ks nutirakenduses PlutoF Go või töölaual PlutoF, kust need jõuavad portaali elurikkus.ee. Tähtajaks sisestatud vaatlustulemuste alusel teeb ornitoloogiaühing kokkuvõtte, kui palju linde ja liike nähti.

Rahvusvaheliste linnuvaatluspäevade EuroBirdwatch eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu rändlindudele ja nende elupaikadele. Tänavu toimuvad vaatluspäevad 32. korda ning neist võtavad osa rohkem kui 30 Euroopa ja Kesk-Aasia riigi elanikud. EuroBirdwatchi korraldab BirdLife International, Eestis koordineerib tegevust Eesti Ornitoloogiaühing.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments