Lihula sai oma nime lennukile

Lääne Elu

info@le.ee

Foto Pexels/Air Baltic.
Tuleval aastal hakkab liinilende tegema Lihula nime kandev Airbalticu lennuk.

Läti lennufirma Airbaltic andis Balti keti 35. aastapäeva puhul oma 48 lennukile kolme Balti riigi – Eesti, Läti ja Leedu – linnade nimed. Nimed selgitati välja hääletamisel.

Hääletamine oli rahvusvaheline, sest hääletada võisid eraisikud kõikidest riikidest. Avalik hääletus algas 5. augustil ja lõppes 22. augusti südaööl. “Kokku on meile laekunud üle miljoni hääle! Meie lennukipargi jaoks on see suur privileeg kanda Baltimaade linnade nimed üle kogu maailma, mis näitab meie ühtsust ja uhkust,” teatas lennufirma oma veebilehel.

16 Eesti linna, mille nime kannavad Airbalticu lennukid: Elva, Jõhvi, Kunda, Kuressaare, Lihula, Narva, Paldiski, Pärnu, Põltsamaa, Püssi, Rapla, Tallinn, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
1 tund tagasi

Arvestades asjaoluga, et Eesti linnadest võitis konkursi (tšehhide tõhusa abiga) mäekõrguselt Kunda ja teiseks tuli (ingliskeelse kõlasarnasuse tõttu) Püssi, on Lihula tõepoolest väärikasse seltskonda sattunud.

Aga noh, olgu seegi ära mainitud, et Air Baltic on samamoodi kohe-kohe tõsiste finantsprobleemide ette sattumas. Nii et sobib ka niipidi asju vaadates.

Nojah
1 tund tagasi
Reply to  Mati Põdra

Lääneranna vinguviiul on jälle oma koorma s…a vendikasse saanud visata. Lõbusat nädalavahetust!

Jaan.K
1 minut tagasi
Reply to  Mati Põdra

Mati , miks pidevalt nii pahur oled?