Aivo Paljasmaa: Pariis on suur teatrilava

Aivo Paljasmaa. Foto: Malle-Liisa Raigla

Aivo Paljasmaa. Foto: Malle-Liisa Raigla

Prantslased armastavad teatrit. On seda alati armastanud ja teatraalsus avaldub isegi nende argitoimetustes, rääkimata siis pidulike sündmuste läbiviimisel.

Seda sai ehedalt ja kohati lausa ülekreemitatud või puuderdatud moel tajuda ka olümpiamängude avatseremoonial. Panoraamse vaatemänguna rullus publiku ees lahti ühe vanima ja suurima maa ning rahva ajalugu. Vaatamata hoopis tähtsamatele sündmustele selles jadas tundus nii prantslaslik olevat teha kindlasti kummardus ka Moulin Rouge’i kankaanitantsijatele. Samuti ei unustatud Louvre’i muuseumist Mona Lisa maali ära röövida. Vähe sellest, suure vaimustusega tehti maatasa Bastille’ vangla keset Pariisi ja revolutsioonivaimustuses löödi maha ka kuninganna Marie Antonette’i pea.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hmm
3 tundi tagasi

Pariis on Prantsusmaa pealinn.

ära
11 tundi tagasi

tüütab see mula

nii palju siis autasust
1 päev tagasi

753 eKr – messeenlane Diakles sai esimese olümpiavõitjana autasuks sümboolse oliivioksa. Oksad pidi olema kuldnoaga lõiganud sünnipäraselt puhas helleni soost 12-aastane poisike, kelle vanemad on elus.