Lenno Uusküla: heaolu kasv 20 aastaga – kuus korda odavam soojamaapuhkus ja ligi kolm korda odavam sülearvuti

Lenno Uusküla, Luminori peaökonomist

Lenno Uusküla, Luminori peaökonomist

1. mail täitus Eestil 20 aastat Euroopa Liidu liikmena ja selle aja jooksul on meie sisemajanduse kogutoodang kogustes mõõdetuna kasvanud poolteist korda ühe elaniku kohta. Kui vaid eurosid vaadata, on kasv olnud lausa neljakordne.

Loomulikult ei ole elukvaliteedi paranemine vaid Euroopa Liidu teene. Kuid tollele ajale tagasi vaadates saab aru, kui palju on meie elu tolle 20 aastaga muutunud.

Makronumbreid igapäevatasemele viies ning toonaseid sissetulekuid ja hindu tänasega võrreldes näeb veelgi selgemalt, kui palju on eestlaste elatustase kahe aastakümnega tõusnud – olgu näiteks auto, soojamaapuhkuse ja kodutehnika ostuks kuluv raha või ka suvetuuri kontserdipilet.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ttt
2 kuud tagasi

L.llimat artiklit annab otsida

Külamees
2 kuud tagasi

Ka Rooma impeeriumi lõpuaegadel raporteeriti kuni viimsepäevani, et kõike on rohkem ja elame uhkemalt kui kunagi enne, samal ajal kui “barbarite” ring juba tõmbus koomale, kes tuli ka meepotist osa saama, hannibalid aga ihusid ihusid mõõku. Nii ka meie siin, kes ennast lääne viimaseks vaguniks luninud oleme. Ei midagi uut siin päikese all.

Hale punane propaganda
2 kuud tagasi

Aga miks mitte 30 või 50 aasta taguseid aegu võrrelda tänasega, siis oli ju veelgi kehvem elu!

nii ongi
2 kuud tagasi

no näed siis – kogu aeg läheb paremaks.