Piirsalu pääses kaitsetööstuspargi valikul teise ringi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaitsetööstuspargi projektijuhi Indrek Sirbi sõnul võib otsust pargi lõpliku asupaiga kohta oodata pooleteise aasta pärast. Foto: Urmas Lauri

Kaitsetööstuspargi projektijuhi Indrek Sirbi sõnul võib otsust pargi lõpliku asupaiga kohta oodata pooleteise aasta pärast. Foto: Urmas Lauri

Piirsalu raketibaasi maa-ala on üks neljast võimalikust asukohast, mis kaitseministeeriumi hinnangul sobiks laskemoona tootmisega tegeleva tööstuspargi rajamiseks.

Kaitseministeerium loodab kahe ja poole aastaga rajada relvi, laskemoona ja droone tootvate ettevõtete jaoks tööstuspargi. Praegu tegeleb ministeerium moonatehastele sobiva asukoha valimisega. Üks võimalik asukoht on ka Piirsalu kunagise raketibaasi maa-ala, kus praegu on kaitseliidu lasketiir ning harjutavad kaitseväelased.

„Laskemoona tootmise võimsus Euroopas ei ole jätkuvalt tasemel, mis ta olema peaks, arvestades muutunud julgeolekuolukorda ja sõda Ukrainas. Soovime omalt poolt luua eeldused selleks, et ka Eestis oleks laskemoona tootmine võimalik ning nii meie oma kaitsevägi kui ka liitlased saaksid osta Eestis toodetud moona,“ sõnas kaitseminister Hanno Pevkur.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uugu
3 kuud tagasi

tulge tehke minu hoovi, kas või mitu, ka aatomi jaama võite teha ja põlevkivi kaevanduse ja prügimäe, ka kogu maailma prahi võite minu hoovi vedada

Tasku filosoof
3 kuud tagasi
Reply to  uugu

Äkki tahad pjukinit ja muud saasta ka lisaks 😁😁😁

No vot
3 kuud tagasi

ainult bla-bla-bla. Suuga ehitavad suure linna, isegi ei tea kuhu. Oli meil tehas Arsenal.

oh jah
3 kuud tagasi
Reply to  No vot

Meil oli tehas Arsenal. Kas sa tead, mis selle kunagise tehase asemel asub?

Et siis
3 kuud tagasi

hurraa, meie koduõuele tuleb potensiaalne sihtmärk! Inimesed, ärgake!

AVS
3 kuud tagasi
Reply to  Et siis

Eks muidugi, millegi vajaliku rajamisel on kohe mõni NIMBY platsis.

to Et siis
3 kuud tagasi
Reply to  Et siis

Mine maga edasi ja soovitavalt kaineks.

Jaan K
3 kuud tagasi

Ei seda tule, pole mõtet pabistada.
Esiteks on see raketibaas ju venel teada vaja ainult sihik paika panna.Ja ongi plats puhas.
Teiseks nagu märgid näitavad, Eesti riiki paari aastakese pärast ei prugi olemas ollgi enam.
Tundub, et meil tehakse kõik selleks.

oh jah
3 kuud tagasi
Reply to  Jaan K

On ikka Jaan raske elu sinul.

Maakas
3 kuud tagasi
Reply to  Jaan K

Selleks, et midagi teada, tuleb avada vaid maakataster ja kohe on näha, millise maatükiga on tegu. On see põllumaa, elamumaa, ärimaa, riigikaitsemaa vm. Riigikaitsemaad on kõik potentsiaalsed sihtmärgid vaatamata sellele, kas või mis seal asub. Seega ei oleks see tehas ohtlikum kui mõni muu rajatis riigikaitsemaal. Venelaste rünnaku puhul poleks kaitstud isegi mitte lasteaiad, sest Ukraina näite puhul on näha, et rünnatakse üsna valimatult. Samas vähendaks selle tehase loomine Läänemaa suurt tööpuudust oluliselt ja võib üsna kindel olla, arvestades väga kõrge ohutasemega tootmist, et need töökohad ei saa mitte miinimumpalgalised olema.

Endine leitnant
3 kuud tagasi

Las tuleb läbi, bensiin on minu poolt!

enn
3 kuud tagasi

iseenesest muidugi positiivne uudis, kuid kas antud julgeolekuolukorras asjad kiiremini ei saaks liikuda? või annab keegi putinile kah mõista, et oodaku veel nii 2-3 aastat, et jõuaks natuke tagavarasid toota?

eksole
3 kuud tagasi
Reply to  enn

väga õige, aga ikka oleks parem, kui nad oma pargi kellegi teise akna taha teeks. Sest et meil siin, Eestis, on kombeks kõik algatused kuhugi kellelgi teise aia taha saata või veel parem kui see üldse ära keelatakse. Meie rikkus tuleb ju puhtalt linnulaulust, kaunitest vaadetest ja heast palgast, mis täiesti iseenesest ja ainult selle pärast, et me nii toredad inimesed oleme, kusklit lihtsalt tekib.
Julgolek on oluline, aga parem oleks kui seda kuskil nii 100-300 km kaugusel organiseeritaks.

To eksole
3 kuud tagasi
Reply to  eksole

Mida sa seletad siin? Pole ju kuulda olnud, et Riati inimesed sellele vastu sõdiks. Erinevalt sellest tobedast tuulepargist, tooks see endaga kohalikele ka midagi kasulikku kaasa. Tuulepark aga ainult hävitab ja reostab ning põhjustab muid ebameeldivusi.

To eksole
3 kuud tagasi
Reply to  To eksole

parandus; Risti inimesed