Juhtkiri: alalhoidlik hüpe tulevikku

Lääne Elu

info@le.ee

Seda, kas Jaanus Karilaid hüppas erakonda vahetades ja enda sabas Läänemaa keskerakondlasi vedades õiges suunas, saab hinnata järgmistel kohalikel valimistel tuleva aasta oktoobris. End rahvusliku konservatiivina kirjeldanud poliitikul oli enne hüpet kaks võimalust – kas minna EKRE või Isamaa poole.

Aastaid on erakond Isamaa tuksunud valimiskünnise piiril, kuid uuel esimehel Urmas Reinsalul on õnnestunud tõsta partei toetus enneolematult kõrgele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nojah
6 kuud tagasi

Eks võib ette tulla küll vajadust liikuda teise parteisse kui senise suund ikka väga mujale kisub.. Aga on ikka väga halenaljakas kui kesik astub oravaparteisse (Vilja näiteks). Sotsidest on saanud eelkõige segase sooidentideediga inimeste klubi (Kiige valik?).
Enamjaolt on ülejooksikute eesmärk lihtsalt paremat isiklikku positsiooni saavutada, ja kui muud võimalust pole, siis tuleb uus partei teha. Põhimõtted ja muu selline, on kahjuks enamikul lihtsalt fassaad.
Aga Ratas ei vaheta parteid seni, kuni loodab taas Kesikute etteotsa saada. Sellist kohta tal mujalt saada ei õnnestu.

kohalik
6 kuud tagasi

Need parasiidid on nõus isegi NLKP-sse või SS-i astuma,peaasi,et tööd ei peaks tegema.Ei ole rahval vahet millises parteis üks või teine neist prostidest parajasti onaneerib.

Rein
6 kuud tagasi

Eks nüüd saab Lääne Elu ka asuda oma tööd tegema. Ikkagi algselt ju Isamaa erakonna hääletoru. Seni nagu polnud väga asja. Karilaiuga kindlasti saab neil hea koostöö olema.

copipaste
6 kuud tagasi
Reply to  Rein

pole mingi töö, nüüd hakkavad järjejutuna lehe täiteks isamaa ja kesikute põhikirja avaldama nonstop

reaalsus
6 kuud tagasi

Reinsalu ei ole isamaa toetust tõstnud, vaid seda tegi ikka K.Kallas isiklikult. Reinsalu on 100% populist, mitte ‘tegija mees’.

anktoot
6 kuud tagasi
Reply to  reaalsus

äraostmatu

Vot nii
6 kuud tagasi

Maailmavaade ja erakondlik kuuluvus on vahetuskaup, mida saab pöörata kui tuulelippu:) Kui ei ole põhimõtete kindlust, ei ole ka isiksust. Isamaale meeldivadki vist poliitprostituudid, selmet oma organisatsiooni vundamendist üles ehitada, eks Ummi räägib kõik valgeks, sest ta ju muud peale rääkimise sisuliselt ei oska. Isamaa suurima kunagise valimislubaduse II pensionisamba vabakslaskmise tegi reaalsuses ära ikka teise E tähega erakondlik toetus. Eesti vanasõna on, et s…. saia ei saa!

olukord
6 kuud tagasi

näitab kui palju meil poliitprostituute on ja ei enamat

AVS
6 kuud tagasi
Reply to  olukord

Ei ütleks, inimeste arusaamad võivad aja jooksul piisavalt muutuda, nii et ühekordses “klubivahetuses” pole midagi hullu. Küll on aga üsna ebaloomulik ühe erakonna esimehe kohalt minna teise üle, nagu Tsahkna näiteks või nagu praegu Ratta suhtes sahistatakse. Siis võiks tõepoolest pigem juba poliitikast lahkuda.