Rõuste kõrgepingeliini projekteerimine läheb uuele ringile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kõlja-Juhani noorperemees Alar Türner (vasakult) selgitas Lääneranna valla planeeringute spet- sialistile Margus Källele, kuidas põllumeeste arvates oleks mõistlik kõrgepingeliini nii vedada, et see maaharijate elu sassi ei lööks. Foto: Urmas Lauri

Kõlja-Juhani noorperemees Alar Türner (vasakult) selgitas Lääneranna valla planeeringute spetsialistile Margus Källele, kuidas põllumeeste arvates oleks mõistlik kõrgepingeliini nii vedada, et see maaharijate elu sassi ei lööks. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval harutati Kõmsi rahvamajas kõrgepingeliini projekteerimisel sassi läinud suhteid ja pakuti välja uus liinivariant, mis oleks külarahvale vastuvõetav.

Elering tahab ehitada uue kõrgepingeliini Rõuste tuulepargi alajaamast kuni olemasoleva Lihula-Virtsu 110 kV kõrgepingeliinini. Liini ehitamist takistab aga see, et liin läheb läbi tuulepargi, piirneb Natura ala, looduskaitsealuste käpaliste kasvukoha ja lindude rändeteega. Takistuseks on seegi, et kohalike põllumeeste jaoks on vastuvõetamatu, kui elektripostid hakkavad paiknema nende põldudel.

„Kui kaabli paika paneksime, läheksime poole tunni pärast laiali, suruks kätt ja olekski kõik,” ütles Hanilas Aaviku talus elav Kalev Pea, kes sõdib selle eest, et elektriliin tema majast võimalikult kaugelt läbi läheks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Püssilaev Lembit
4 kuud tagasi

Millised linnud? Selliste kasvavate elektrihindade korral pean varuma petrooleumilampe

Vahi...
4 kuud tagasi

…kuradeid, maaharijatega konsulteerivad, kuidas liine vedada, aga Lihula linna tiheasustusalale lasevad detailplaneeringuta ja inimeste vastuseisust olenemata alajaama püsti panna ja liine vedada nii kuis härrad Eleringist dikteerivad.

Elanik
4 kuud tagasi
Reply to  Vahi...

Selle koosoleku kutsusid kokku maaomanikud ja mitte vald. Survet pidi kõvasti avaldama et Leonard weissi ja eleringiga üldse saaks miskit arutada

Jõudu
4 kuud tagasi

looduse eest võitjejatele! Liiga palju on meil juba loodust laastatud.