Politsei: rämpskirjad võivad korduda

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Politsei teatel ei tohi täna saadetud pommiähvardusega rämpsposti osas valvsust kaotada isegi kui kirjad peaksid korduma.

„Kahjuks pole välistatud, et e-kirja lained korduvad või asub keegi rämpskirju matkima. Kuigi uus kirjade laine võib olla eelmise koopia, siis ei tohi nende suhtes valvsust kaotada,” ütles PPA operatiivjuht Heigo Reinek.  „Sellepärast palub politsei teada anda kõigist ähvardustest, mis suuliselt või kirja teel asutusteni jõuavad. Kui näete oma ruumides sinna tekkinud võõrkeha, kahtlast pakki või kahtlust äratavaid võõraid hoone lähistel või ruumides, siis tuleb viivitamatult helistada 112.”

PPA peadirektori Egert Belitševi sõnul on pommiähvardus rünne inimeste turvatunde vastu. „Tänane rämpsposti laine häiris sadade Eesti koolide, lasteaedade ning asutuste tööd ja võttis meelerahu ilmselt tuhandetelt inimestelt. Mõistan täielikult neid vanemaid, kes täna murega lapsed kooli-lasteaeda saatsid või vastupidi, kelle tööpäeva õppetöö katkestamine pea peale pööras,” ütles Belitšev. „E-kirjade laine on vastikult odav, aga jõhker viis hirmutada, takistada ja segadust külvata.”

Politseil ei ole praegu viiteid, et tegemist oleks muu kui rämpskirjadega. „Seetõttu oleme kirjasaajatele andnud juhised, et asutused võivad tegevust jätkata ja hooneid evakueerima ei pea,” ütles Reinek. Tema sõnul ei tähenda see, et need koolid ja muud asutused, kes täna tegevuse peatasid oleksid kuidagi eksinud või üle reageerinud. „Oluline on kriisiplaanide olemasolu ja sõltuvalt olukorrast valmisolek nendele vastavalt otsused langetada. Kutsun kõiki asutusi üles kokku leppima oma tegevuspõhimõtted ja teavitusliinid mistahes olukorras.,” ütles Reinek.

Politsei on juhtumi uurimiseks alustanud kriminaalmenetlust ja teeb koostööd Läti korrakaitsega, kus sarnased kirjad levisid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vastav
9 kuud tagasi

kontingent on kohale toodud, ERR vahendab: “Oli tõsine viga lasta sisse nii palju täiesti erineva kultuuri, religiooni ja ideedega inimesi, sest see loob igas riigis uue survegrupi,” ütles Kissinger.

AVS
9 kuud tagasi
Reply to  vastav

Igaks juhuks täpsustan, et Kissinger ei võtnud sõna Haapsalu kohta, vaid kommenteeris Saksamaale sisse lubatud immigrantide poolt Hamasi toetavaid meeleavaldusi.

meil
9 kuud tagasi
Reply to  AVS

sama tendents, nii et pole vahet

talibanana
9 kuud tagasi
Reply to  meil

on polte ja mutreid täis, rääkimata keskaasia vabariikide arbuusi ja tsebureki kummardajatest

AVS
9 kuud tagasi
Reply to  talibanana

Minu kommentaari mõte oli pigem selles, et kuidas see immigratsiooniteemaga trollimine siia teemasse sobitub – üsna selge, et selle saastposti saatjad pole kohalikud ning saatja ise võib asuda ükskõik kus maailma otsas.

kõik
9 kuud tagasi

linna side kontorid ja kirjakastid tuleb ohutuse mõttes likvideerida, iial ei tea mida keegi sinna saata või toppida võib, eriti ohtlik on toidukapp keset linna