Uuemõisas ajas tuvastamata sõiduauto ülekäigurajal tüdruku alla

Lääne Elu

info@le.ee

Politsei. Foto: Arvo Tarmula
Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Neljapäeval kella 07.30 paiku juhtus liiklusõnnetus Uuemõisa alevikus Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 70. km, kus tuvastamata sõiduautojuht sõitis tuvastamata sõidukiga otsa ülekäigurajal teed ületanud 15-aastasele tüdrukule. Jalakäija pöördus haiglasse kontrolli.

Eile õhtul kell 17.07 juhtus liiklusõnnetus Saue vallas, Laitse tee ristmikul avarii, kus esialgsetel andmetel juhtis 28-aastane mees sõiduautot Škoda Superb ja põrkas kokku sõiduautoga Honda CR-V, mida juhtis 41-aastane mees. Sõidukite juhid toimetati haiglasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
margus
6 kuud tagasi

Ehe näide. Sõidan kõrvaltänaval elektritõuksi järgi, tuiab ees, juhib nooruk, kõrvaklapid peas, ühes käes telefon, annan signaali kuna ei julge mööduda, nooruk ei kuule signaaligi, jõuab ristmikule ja alles siis vaatab selja taha kuna tahab keerata vasakule. Tänu sellistele õnnetused juhtuvadgi, ma ei õigusta otsasõitu.

Anonüümne
6 kuud tagasi

Ühes välisriigis käib tänava ületamine sedasi,et tänatakse autojuhti,pöial püsti.Autojuhid on väga tähelepanelikud jalakäijate suhtes ja viisakad on ka jala liiklejad.Ei saa öelda,et üldse õnnetusi poleks juhtunud seal,aga liikluskultuur on tasemel üldiselt.

noo see, et
6 kuud tagasi
Reply to  Anonüümne

tundub ainult nii. On ka seal põhjanaabri juures neid põgenemisi. Jobusid on igas riigis.

juht
6 kuud tagasi

Teismelised sammuvad väga sageli demonstratiivselt ülekäigurajal autole ette ja siis aeglaselt jalutavad üle tee….muidugi näpivad nutikat veel ka .

Misasi
6 kuud tagasi
Reply to  juht

Et siis teiemeelest võiks vabal alla ajada? Mis rumalus

Volvo
6 kuud tagasi

Tean küll neid etteastujaid.

Kohalik
6 kuud tagasi

Kui sündmuskohalt lahkus siis tõmbas ise endale vee peale, proovi nüüd selgitada, et süü oli jalaläijal

NiiOn
6 kuud tagasi
Reply to  Kohalik

Ülekäigurajal ei saa jalakäija küll süüdi väga olla. Mõelge ka natukene! Autojuht paras argpüks. Huvitav millele lootis, et kätte ei saada või :)))), kaamerad ju igal pool, ka liiklusjärelvalves.

lõmpskruu
6 kuud tagasi
Reply to  NiiOn

Saab ikka küll. Võtke ette jalakäija kohustused. P:S. Ärge iseseisvalt enam teed ületage, te ei tea reegleid.

En.
6 kuud tagasi

Kuidas Uuemõisas liiklusõnnetus juhtus? Kas kõrvalrajal sõitja ei aeglustanud, kui teine samas suunas liikuv auto jalakäijale teed andis?

Või autojuht lihtsalt ei märganud jalakäijat? Ringristmike vahelisi lõike armastatakse seal läbida tempokalt, tänavat ületavaid jalakäijaid kohtab aga harva. Kui nüüd juht uneles või töö-/poemõtteis viibis, märkas ta ehk ‘sebrale’ astunud jalakäijat viivitusega?
Või istus roolis nutiseadet näppides, ajas habet või värvis huuli? Huvitusin, sest teoreetiliselt peaks jalakäija riivamine nii lagedal hea nähtavusega teelõigul olema välistatud.

Kaja
6 kuud tagasi
Reply to  En.

Või sõiduteele astunud tüdruk ei veendunud tee ületamise ohutuses ning astus teele, olemata kindel kas sõidukijuhid on teda märganud ning aeglustavad tee andmiseks talle?

En.
6 kuud tagasi
Reply to  Kaja

Kajale: Õige märkus! Aga kuna ma nii-ehk-nii kedagi alla ajada ei taha eeldan autojuhina vaikimisi, et jalakäija on tuulepea (st. ettearvamatu). Teisalt olen ise jala käies autode suhtes samuti umbusklik, kui need enne ‘sebrat’ märgatavalt liikumist ei aeglusta. Küllaltki pikk ülekäigurada on Uuemõisa keskmise ja Tallinna-poolse ringtee vahel kuskil Haudejaama teeotsa lähedal. Haapsalust läbisõitjale on seal igav sirge, kus algul oled hõivatud eelmiselt ringilt mahasõidu ja pärast uuele ringile pealesõiduga – aeglustus/kiirendus, suunatuli, käiguvahetused, maanteepsühhoosist koormatud pilk suunatud järgmisele vigursõiduringile. Hetke, mil jalakäija tee vastassuunalt ülekäigurajale astub, ei pruugi silm (eriti hämaras) märgata enne, kui isik on juba tee telje… Loe rohkem »

Misasi
6 kuud tagasi
Reply to  Kaja

Krdi teoreetik kaja. Inimesele ei või otsa sõita olenemata kuskohas ta teed ületab. MIs peas küll toimub aru ei saa!?

lõmpskruu
6 kuud tagasi
Reply to  Misasi

Inimene PEAB järgima tee ületamise reegleid.