Volinikud otsustavad Risti tuulepargi saatuse ülehomme

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Suure tõenäosusega annab tuulepargi ära keelanud ja kaks aastat energiafirmaga kohut käinud Lääne-Nigula vald ülehomme lõpuks loa tuugenid Risti külje all püsti panna.

Kui Risti tuulepargi eelnõu ülehomme vastu võetakse, jõuab ehitus uude järku: paika pannakse tuulikute täpsed asukohad, kõrgus ja hulk. Selle peale kulub paar aastat. Kui volikogu ka selle kinnitab, hakkab Enefit Greenile nüüdseks juba 300 miljonit eurot maksma mineva pargi ehitus pihta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eduard Tamsalu
7 kuud tagasi

10 tunni pärast selgub tõehetk…

Vaatleja
7 kuud tagasi

Austatud kommenteerijad. Palun mõelge ning andke eelkõige endale ja omal soovil ka teistele teada millisest allikast pärit elementaarosakeste suunatud liikumist olete oma pistikupesades võimelised taluma? Kõik mis ületab Teie taluvuspiiri saate ellimineerida vooluahela katkestamisega, asendades kalli kodumasinaga tehtava oma füüsilise tööga generaatorit või hakklihamasinat vändates… Kui nende tuulikute poolt toodetud elektrivoolu kellelegi vaja ei ole, ega siis neid ikka püsti ei panda. Olgem palun sirgeselgsed pioneerid Lääne-Nigula valla päästmisel, Teie eeskuju on nakkav! Teid ootab suur olevik!

Püüdke mõista!!!
7 kuud tagasi
Reply to  Vaatleja

Saage aru, et see on äri. Äri, kus on vägagi suured summad liikvel. Voolu tootmine ei ole esmatähtis, peamine on need püsti saada, ametlikult tuulepargina registreerida ja nii see toetuste jõgi voolama hakkab. Midagi umbes nii. Kui ma täpselt teaksin, teeksin samasugust äri, aga ei oska ja ma pole ka nii ükskõikne looduse vastu.

Kohalik
7 kuud tagasi

Head valla otsustajad! Te saate selle õuduse ju peatada? Palun tehke seda!

masendav
7 kuud tagasi

Miks siis nüüd EL nõue säilitada kohalikku elusloodust (Natura 2000) ei kehti? Võtta maha sadades hektarites metsa, et ehitada tuulepark??? Nii haige ajuga saab küll ainult idioot olla. Õudne, mida raha võib inimesega teha, aga just raha ongi see, mis nendelt ehitajatelt mõistuse on viinud. Meie riigi valitsusel (eriti oravatel), kes saaks selliseid totrusi peatada, pole muidugi ajusid kunagi olnudki.

Jah
7 kuud tagasi
Reply to  masendav

Ajud võibolla ongi, aga raha on ajud vangistanud. Nagu kange narkootikum, et küll keegi kuskil ka loodust hoiab, peale mind sadagu või pussnuge või midagi taolist ma pakun on mõtetes.

Kodanik
7 kuud tagasi

Mis seal otsustada. Raha otsustab. Kellel pappi, see püstitab mida iganes kuhu aga tahab. Sõidab või buldooseriga rahvast üle.

Andres olen
7 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Jah, nii see on tänasel päevalgi nii, räägitagu mis tahes võrdsusest ja korruptsioonivabast riigist. Kas teadsite, milleks on vaja vaenukõneseadust kiiremini vastu võtta? Eks ikka sellepärast, et teie ei julgeks kahelda! Mõelge sellepeale, te olete minuteada ise ka selle kajaka suur fänn ju!

Kodanik
7 kuud tagasi
Reply to  Andres olen

Fännan ainult ennast. Ükski normaalne inimene ei fänna teda.

Tegelikkus
7 kuud tagasi

Nemad ei otsusta midagi, kõik otsustab Reformierakonna peakontor ja perekond Kallas.

Eduard Tamsalu
7 kuud tagasi

Maha juudirahapesuveskid

Kati Nõdra
7 kuud tagasi

Kui sulle mingit õigust, näiteks juhiluba üldse ei anta, kas siis ka lihtsalt lähed ja nõuad selle?

kas
7 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

vanasti kellelegi hobuse juhtimise õigust maal anti, või raha eest müüdi, see oli eluliselt vajalik ja kõik

En.
7 kuud tagasi

Äärmiselt masendav uudis! Lugesin täispika artikli läbi, seda enam. Kuidas me küll riigi ja vallana oleme sinnani jõudnud, et KÕIK saavad aru (isegi N. Suur ja H. Rehkalt üheaegselt) ‘rohepöörde’ kuratlikkusest aga tõdeme: mnjaa, küllap homme tuleb ikka tuuleparkide poolt hääletada, sest… (bla-bla-bla). Aga kui homme tuleb Enefit Greeni onul uus jutt: “Mehed, meil jäi äriplaanist pisut bioenergiat puudu, olge nüüd mõistlikud hüpake ahju!”, siis kas vallavolinikud taas natuke kurvastaks ja hüppakski? Sest midagi pole teha – roherahapööritajate soov, KK visioon ja riigikohtunike valikuline tõetunnetus on neile/meile seaduseks? Hiljuti sain kerge kultuurišoki Juhan Partsi, Lihula rahvast nuuditanud Brüsseli teenri sõnavõtust… Loe rohkem »

Ats.
7 kuud tagasi
Reply to  En.

Mina pole eriti kindel,et volikogu selle heaks kiidab.

krõmpsluu
7 kuud tagasi
Reply to  En.

See on juba ammu kindlaks tehtud,et nendest kerilaudadest pole kopika eestki kasu.Pole ka mingit garantiid,et sealt hakatakse meile elektrit odavamalt müüma.Palju targem oleks tõesti hakata neid rohehulle ja kliimapedesi katlasse ajama ja neist energiat toota,seda pahna paistab kauaks jaguvat.

raha
7 kuud tagasi

võim saavutab ikka oma tahtmise nagu näitab ajalugu (raudteede ehitus usas), aeg soodne, rahvas uinunud, vaja ainult 13 liiget ära moosida ja vald on peos. kasumit nad jagama teiega ei hakka ja elu teil paremaks ei lähe

Jah
7 kuud tagasi
Reply to  raha

Nii on, rahaga teeb mida iganes, oleneb ainult selle kogusest. Samas on ka palju ullikesi, kes vabatahtlikult kaasa hüüavad ilma kasu selleeest saamata, a la, et muidu elektrit ei saagi ju, kui Ristil tuuleparki pole. No mis sa ütled sellepeale! Kui selliste arusaamadega kodanikke leidub, siis pole midagi teha ja maa laastataksegi ära.