Matsalu loodusfilmide festivalile esitati üle tuhande filmi

Lääne Elu

info@le.ee

MAFFi korraldaja Silvia Lotman. Foto: Arvo Tarmula
MAFFi korraldaja Silvia Lotman. Foto: Arvo Tarmula

Matsalu loodusfilmide festival (MAFF) toimub sel aastal 20.-24.septembril Lihulas ja kuni 1. oktoobrini mujal üle terve Eesti. 21. korda toimuv rahvusvaheline loodusfilmide festival toob Eestisse nii filme kui ka filmitegijaid üle kogu maailma. MAFFile esitati sel aastal 1218 viimase kahe aasta jooksul valminud loodusfilmi, millest programmi valiti ligi poolsada.

Lisaks filmiprogrammile toimub Lihulas festivali ajal muudki mälumängust mitte midagi tegemise töötoani. 22. septembril on festivali välialal Jarek Kasari kontsert. 23. septembril toimub taskuhäälingute eriprogramm, kus saab osaleda kolme keskkonnasaate salvestusel.

Festivali eestvedaja Silvia Lotman on õnnelik, et MAFF on näidanud oma võimekust rahvusvahelise filmifestivalina. “On häid ja mõtlemisainet pakkuvaid filme Eestist ja mujalt maailmast. MAFFil linastub neli Eesti filmi, lisaks maailmaklassi kuuluvad loodusfilmid Soomest, Rootsist, Vientamist, Lõuna-Koreast ja mujalt. Mitmele linastusele tulevad kohale ka filmide autorid, mis näitab festivali olulisust rahvusvahelisel tasandil,” sõnas Lotman.

MAFFil linastuvad filmid võistlevad looduse ning inimese ja looduse kategoorias. Võitjad valib žürii.

Matsalu loodusfilmide festivali kavaga on võimalik tutvuda kodulehel www.matsalufilm.ee ning kõige operatiivsemalt Matsalu loodusfilmide festivali Facebooki lehel.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
7 kuud tagasi

Hmm, aga leht seda pole ülesse nokkinud, et fotopäev ja fotoprogramm jääb ära kohaliku poliitika pärast?

Huvitav
7 kuud tagasi

Keda selline asi enam huvitab ? Nett on paksult täis selliseid filme. Eks vist vanast hoost peetakse selliseid nn festivale , vaatajaid vaid käputäis . Kes rahastab sellist jama ? Riik ! Siis on küll üks kokkuhoiukoht jälle nagu maast leitud

Mati Põdra
7 kuud tagasi
Reply to  Huvitav

Nõmedad filmid jah, üheski ei saa keegi jalaga persse. Kaks aastat käisin järjest (polnud mõtet kooli lahti hoidagi, muu elu oli seisma pandud), ootasin et ehk ometi nüüd – aga ei tuhkagi.

Huvitav, miks kohalik kultuuriminister üldse nii nõrga eeskava oma paleesse sisse laseb?

IRW
7 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Aga sa mine küsi ta käest

"..., ma pole mingi lobja." - tsitaat IRW'ilt
7 kuud tagasi
Reply to  IRW

Kas te enam ei suhtle?

"..., ma pole mingi lobja." - tsitaat IRW'ilt
7 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

CV-sse kõlbab ka jooksuaegu panna ja XIII-liiga pallimänge mainida. Huvitav ju!

Nimi (kohustuslik)
7 kuud tagasi
Reply to  Huvitav

Loodusfilme võiks rohkemgi näidata. Vastukaaluks sellele jubedale õudusfilmide festivalile. Õudust on meil praegu reaalselt nagunii üleliia!