Mihkel Nestor: olukord tööturul halveneb

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Majanduses on pikalt valitsenud vastuolu, kus SKP langeb, ent tööhõive on kõrge ja palgad aina tõusevad. Kahjuks ei saa see lõputut kestma jääda ja ilmselt on sügisel oodata korrektiivi.

Eelmisel nädalal avaldas statistikaamet viimase tööjõu-uuringu tulemused 2023. aasta teise kvartali kohta. Suurimat tähelepanu pälvis uuringu tulemustest kahtlemata asjaolu, et töötus on tõusnud ootamatult kõrgele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Napak
10 kuud tagasi

Selle soust ajab öökima.

Lohutuseks (no siis)
10 kuud tagasi

Nii naiivne soomlane ei ole, kes he töömehe naljalt Soomest koju saadab. Eesti unistagu edasi ja kannatagu välja selliseid ehitajaid ” Suuga teen suure linna, käega ei kärpse pesagi” Ja muidugi ei tunne meie eihitajad kella ja enamus käitub süüdimatult. NB! Just nagu KAJA.
Elagu Eesti.

rõõmustav
10 kuud tagasi

uudis, soome saadab samuti meie töötuse toetamiseks meie kalevipojad koju paari kuu pärast, kuna nende ehitusvajadus kukub kokku, me oleme kaja poolt hoitud ning kindlates kätes

no siis
10 kuud tagasi
Reply to  rõõmustav

Kaja kukutas Soome ehitusvaldkonna kokku? Võimekas.

meil
10 kuud tagasi
Reply to  no siis

siin ehitusbuum, eriti haapsalus, terved rajoonid vaja üles ehitada, kõigepealt linnaviletsuse katedraal