Risti osavallakogu pole Lääne-Nigula valla pakutud tuulepargi planeeringuga nõus

Andra Kirna

andra@le.ee

Aulepa tuulepark. Taamal on mets, kuhu plaanitakse tuugeneid, mis on Aulepa omadest mitu korda kõrgemad. Foto: Urmas Lauri

Aulepa tuulepark. Taamal on mets, kuhu plaanitakse tuugeneid, mis on Aulepa omadest mitu korda kõrgemad. Foto: Urmas Lauri

Pärast juunikuiseid Risti tuulepargi teemalisi rahvakoosolekuid Taeblas ja Ristil pöördus Lääne-Nigula vald neil sõnavõtnute ja teiste asjaosaliste poole, küsides arvamust valla seisukohtade kohta. Vastamise tähtaeg oli eelmise nädala lõpus.

20. juuli virtuaalsel koosolekul vormistas oma seisukoha ka Risti osavallakogu, kes on nõus vaid ühe osaga Lääne-Nigula valla viimati ette pandud tingimustest. See on puhverala suurendamine kümnele kilomeetrile. „Puhveralana peetakse siin silmas tsooni ümber praeguse eriplaneeringuala, kuhu tulevikus ei saa kavandada uusi tuuleparke,” selgitas Risti osavallakogu ja Lääne-Nigula vallavolikogu liige Neeme Suur.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nojah
8 kuud tagasi

Suur selle jama kokku keeras, kui oli volikoguesimees, seda eriplaneeringut ei oleks tohtinud algatada, nüüd õige mees ja seisab kohaliku rahva eest- silmakirjalik, selline tegelane on ministri nõunik.

mis
9 kuud tagasi

siis nüüd, vähe pakuti