Lihula kooli renoveerimise raha ei tule Metskülalt

BNS


Haridus- ja teadusministeerium (HTM) lükkas ümber väited, nagu sulgeks Lääneranna vald koole, et saada ministeeriumilt raha Lihula gümnaasiumi renoveerimiseks, kirjutab Postimees.

Ometi saab vald regionaalministeeriumi kaudu küsida raha Lõpe koolihoone eest, mis võimaldaks Lihula gümnaasiumi paremaks ehitada. Metsküla kooli sulgemise eest raha küsida pole vald aga plaaninudki.

„Sellist tingimust, see tähendab, et koolide sulgemisel eraldab riik raha, ei ole kokku lepitud,” kinnitas HTM-i kommunikatsiooniekspert Anni Eerik.

Lääneranna vald saanuks investeeringuteks küsida raha kahest kohaliku omavalitsuste hoonete energiatõhusaks muutmise toetusfondist.

„Metsküla kooli osas ei ole vallal erihuvi kinni panna, vaid me vaatame haridusvõrku tervikuna. Selgelt on välja öeldud, et Lääneranna uut õppehoonet on vaja Lihulasse, praegune on väga kehvas seisus ja me kindlasti soovime toetust kasutada,” selgitas Lääneranna vallavanem Ingvar Saare Postimehele.

„Me ei ole arvestanud, et Metsküla kool läheb meie arvestusest välja, sest arengukavas on see meil kogukonna keskusena,” jätkas Saare. „Lõpe hoone on meil küll üks sellistest hoonetest, mida me saaksime bilansist välja arvestada.”

Täna koguneb Lääneranna valla volikogu erakorralisele istungile, kus muu hulgas arutatakse, mida teha ärimees Parvel Pruunsilla annetusega.

Pruunsillalt saabus teisipäeva hommikul sihtotstarbeline toetus Metsküla kooli majanduskuludeks 40 000 euro väärtuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Alati....
9 kuud tagasi

… kui keegi kasutab Lihulas sõna “arengukava” siis ma mõtlen, et kui palju on palgaraha kulunud selle arengukava peale, mis annab tulemuseks konstantse taandarengu.

Ettepanek – nimetada arengukava taandarengukavaks, kõlab realistlikumalt.

Kohalik
9 kuud tagasi
Reply to  Alati....

Väga hästi öeldud!

Jaanus
9 kuud tagasi

Mis värk ingvaril selle lihulaga on? Kas ta on seal käinud ikka ilma silmaklappideta? Lihula on ju selline perspektiivitu sopaauk, et sinna raha matta oleks lausa patt. Ja kui võtta veel arvesse seda, et valla “spetsialistid” palgatakse väljaspoolt valda, siis tundub, et selles kolkas pole ka mõistusega inimesi. Mis põhjusega siis seda kooli sinna üldse vaja on?

Kohalik
9 kuud tagasi
Reply to  Jaanus

Vaata õigustatud küsimus, sissetoodud teeb räpase töö ja laseb jalga, oma aga peab mööda kõrvalisi tänavaid käima😃

Kohalik
9 kuud tagasi
Reply to  Jaanus

Ja metsaküla on perspektiivikas ? Kes viitsis lugeda sai teada et sellele koolikesele oleks vaja 6 kohalist rahasummat et kooli edasi pidada

Lehm Maali
9 kuud tagasi

Oot-oot-oot, kas Lihula kooli on plaanis renoveerida ja uus samale kohale ehitada samal ajal – Ingvari pikk plaan on Maalile hoomamatu?

Jaanus
9 kuud tagasi
Reply to  Lehm Maali

Ingvar on tark poiss, ta on tartu linnas käinud onu ansipi põlvel istumas.

Lehm Maali
9 kuud tagasi
Reply to  Jaanus

Kusjuures on vallavanem täiesti veendunud, et ta tuli probleemi lahendama. Tsitaat: “Selleks ma siin olengi.” Üpriski hea naljand.

Kohalik
9 kuud tagasi
Reply to  Lehm Maali

Pluss see, tehtud töö eest saab ehk nutsugi tasku!

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Kanakari koguneb.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Kool otsustati sulgeda ja raha tagastada

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Kas saate mingisuguse orgastilise rahulduse sellest, kui siin väikeste vahedega hüppamas käite?

Võite seal volikogus otsustada mida iganes, te ei saa rahva tahte vastu. Teenite välja ainult selle, et teie endi tegevus võetakse teravdatud tähelepanu alla. Põhjust selleks leiaks hektarite viisi. Vangimajas te varem või hiljem kogu selle korruptiivse pundiga lõpetate.

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Ja – mida rohkem te väiksematele haiget teete, seda enam võite ka kindlad olla, et ka Lihula koolihoone ehitamine lükkub järjest kaugemale. Ei näe põhjust, et sellele värdvallale mingit laenu anda.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

No Lihula koolimaja oli on ja jääb . Pigem ei anta laenu teiste hoonete korrastamiseks. Koolivõrk on meil mõistuse piiri juba ammu ületanud ja vajaks lausa riigipoolset korrastust

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Ärge muretsege, küll riik ka korrastab. Teeb Lihula ilusti põhikooliks ja tõmbab punase pliiatsiga ehitusprojektist maha kõik, mis nende jaoks liigse luksusena tundub.

Loomulikult on riigipoolseks korrastuseks ka meede, mis muudab väikeste kodulähedaste algkoolide rahastamise printsiipe.

KODANIK
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Sellega nüus et gümnaasium on ülearune . Aga riigi kärpekirves likv ikka pigem need ülikallid midikoolid

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Miks te valetate? Vaatasin kogu selle istungi otseülekannet, mitte mingit otsust annetuse tagastamisest ei tehtud. Sedasama on öelnud ka vallavanem: raha on valla arvel.

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Nojah – jutt et pasunapuhumine tekitab aju hapnikupuudust leidis järjekordselt kinnitust . Raha oli ju sihtitstarbeline e. seda mujal kasutada ei saa . On loomulik et see siis tagastatakse

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Nii et tegevus, mille käigus tuleb pidevalt intensiivselt õhku hingata, tekitab hapnikupuudust? Lasite koolis loodusõpetuse tunni ajal tatikuule?

IRW
9 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Selle tõestuse eest on lausa kraade saadud

Mati Põdra
9 kuud tagasi
Reply to  IRW

Palju teil neid praegu on, 40 või rohkem?

Mati Põdra
9 kuud tagasi

Metskülla kogukonnakeskus – arusaamatuks jääb, kelle või millega kogukonnakeskust kavatsetakse sisustada.

Kool ongi kogukonnakeskus.