Valter Parve: stalinlikud mõttemustrid tänases päevas

Lääne Elu

info@le.ee

TÜ Pärnu kolledži õppejõud Valter Parve. Foto: Kristi Kuusmik-Orav

TÜ Pärnu kolledži õppejõud Valter Parve. Foto: Kristi Kuusmik-Orav

Mõned kuud tagasi juhtusin ajalehest lugema uudist selle kohta, et Lääneranna vallavõim tahab sulgeda Metsküla raamatukogu. Kauplust, sidekontorit, apteeki seal enam pole – nüüd siis järgmine märguanne sealsetele peredele: hakake minema? Ja kohe järgmiseks – ka kool kinni, minge juba!?

Ääremaastumise probleem on tõsine ja see puudutab mitmeid muidki paiku Eestimaal. Toimuv paneb küsima põhjuste kohta. Lisaks inimlikule vaatenurgale on ju ka riigi julgeolekuks oluline hajutada elupaiku, aga ilmselt lähtuvad kohalikud poliitikud veel mingitest palju tähtsamatest põhimõtetest? Neid otsides leidsin midagi, mis kuulus praeguste otsustajate (nende emade-isade) noorusaega ja mis võiski mõjutada praeguste eluhoiakute kujunemist, mis näib kokku sobivat ääremaastajate hingeelu ja mõttemaailmaga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
varese
10 kuud tagasi

barbaruse valitsus, loodame , et ka lõpp on sama