Haapsalus avatakse suvel minivillade küla Tiny Marienholm

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14

Fotod: Scandium Kinnisvara

Haapsalus Suure viigi ääres avatakse sel suvel peegelmajadest koosnev Tiny Marienholm külake.

Seitsmest minivillast ja kahest saunast koosnev kompleks asub Haapsalu linnas Marienholmi poolsaarel. Ala on viimased kümmekond aastat olnud suletud, kuid avati sel kevadel avalikkusele koos piirkonna ajalugu tutvustava näitusega.

Kokku seitsmest klaasmajast koosnev kompleks ootab 1. juunist suvitajaid nautima kuurortlinna melu ja avaraid merevaateid. Minivillad asuvad merekaldal, merest vaid 20m kaugusel. Tänu suurtele klaasseintele saab majades kogeda mereäärse elu võlu päikesetõusust päikeseloojanguni. Kahe minivilla juurde kuuluvad ka merevaatega saunad. Hoonetel on olenevalt tüübist kaks eriilmelist siseviimistluslahendust. Mõlema looja on andekas sisearhitekt Lilia Kristianson.

„Tiny Marienholm on Eesti majutusäris midagi täiesti uut. Põhimõttelt on tegemist butiikhotelliga, mis paikneb seitsmes eri majas otse mere ääres,” ütles majade operaator Scandium Livingu juht Hannes Tall. „Tänu suurepärastele vaadetele ja lähedal asuvate laidude linnurohkusele, saab igast meie külalisest hobi-mereteadlane ja -ornitoloog, kel voodist tõusmata on võimalik imetleda võimsaid lindude ülelende ja Haapsalu laguuni erinevaid varjundeid. Meie juures saab võtta rahuliku aja puhkuseks, rahu ja vaikuse nautimiseks.“

Seitsmest hoonest kolm on tänaseks paigas ja majutuseks avatud. Juuni lõpuks on plaan avada küla täissuuruses. „Nii saab meie juures peatuda mugavalt üksi või kahekesi, kuid juulist ka kuni 14-liikmelise sõpruskonnaga,“ rääkis Tall.

Tiny Marienholm majade tootja on T1 House. Kogu küla kontseptsiooni autor on aga Scandium Kinnisvara, kes lisaks minivilladele kavandab kogu poolsaarele terviklikku elukeskkonda koos mereäärsete madalate kortermajade, vabaaja veetmise võimaluste ja hiljem ka uue SPA-hotelliga. Poolsaare arenduse esimesest etapist ehk 50st korterist on enam kui 70% juba broneeringutega kaetud.

Marienholmi poolsaar on unikaalne paik kogu Läänemeres. Pikergune poolsaar ulatub pikalt merre, kuid on samaaegselt Haapsalu linna osa ja kõigist vaatamisväärsustest vaid jalutuskäigu kaugusel. Ala oli 1860ndatel oluliseks sadamaks, võttes siin vastu kuulsaid kuurortlinna suvitajaid. 2022. aasta suvest kuulub poolsaar Scandium Kinnisvarale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 kuud tagasi

Peegelmajadel on senini olnud üsna surmav funktsioon-lindudele, kes massiliselt hukkuvad vastu peegelpindu lennates. Normaalsetel inimestel peaks ikka täitsa isu ära võtma sellistes majades elada. Niiet küsimus- mida nende majade juures teisiti on tehtud, et linnud hukka ei saaks?

Kfkgk
9 kuud tagasi

Mis otsast nad villad on?

Vaba Mees
9 kuud tagasi

Kuidas saab poolsaar kuuluda mingile afäärfirmale!
Kellele haapsalu kuulub, ei tea….🤔

Nimi kohustuslik
9 kuud tagasi

Ja mis see ööke selles majas maksab?

Amsterdam
9 kuud tagasi

Haapsalu Punaste laternate piirkond on väga tark, et meelitada täiendavaid turiste

Igavik
9 kuud tagasi

Alles oli artikkel, kus klaasist suvemajake pidi maalapilt ära viima, kuna linnud lendasid vastu klaase surnuks.

Hkaaa
9 kuud tagasi

Teeme kõik klaasist, et siis neid hooneid elektriga jahutada. Seal elaole nagu grillil. Jõudu suvitajatele! Linnu*ita sees terrassil on väga hubane, vb ka mõned laibad aegajalt jne.