Virtsu kogukond korraldab festivali väikekoolide toetamiseks

Lääne Elu

info@le.ee

Marko Matvere, Põhja-Tallinn ja paljud teised tuntud esinejad astuvad üles Virtsu rannahoones 18. juunil esmakordselt toimuval Lääneranna festivalil, mis pakub publikule võimaluse nautida suurepärast muusikat ning seeläbi toetada ka Lääneranna väikekoole.

„Lääneranna festival on erakordne muusikapidu, sest seda korraldab Virtsu kogukond ning ühtlasi läheb osa piletitulust kohalike väikekoolide toetuseks,” rääkis festivali üks korraldajatest Henrik Raave. Ta lisas, et ka muusikapeo toimumiskoht on eriline. Nimelt asub Virtsu uus Rannahoone kunagises kalatehase soolamistsehhis Werderi saarel, vaid 20 meetri kaugusel merest. Festivali ala avatakse 18. juunil kell 15 ja festival lõpeb kell 23.

Lääneranna festivalil astub lavale mitmekülgne valik häid esinejaid, teiste seas Põhja-Tallinn, Marko Matvere, Peep Raun, ansamblid SKAMEIKA, RAMM ja Metsküla MüraKarud ning veel mitmed teised artistid. Lisaks rikastavad festivali programmi Lääneranna Ühendatud Orkestrid, Muhu segakoor ja teised omakandi muusikud.

Festivali eesmärgid on mitmetahulised. Esiteks soovitakse ühendada Virtsu kogukonda, teiseks on festivali korraldamisega plaanis pakkuda Lääneranna kogukondadele pingeid maandavat meelelahutust, mida on tekitanud hiljutised koolide sulgemis- ja kärpeotsused ning kohtuasjad. Kolmandaks on festivalil sümboolne rahaline eesmärk toetada Lääneranna väikekoolide kohtuasju, kuna 10 protsenti piletitulust suunatakse nimetatud kohtuasjade kulude katmiseks. Samuti soovitakse festivaliga hoogustada Virtsu rannahoone ülesehitamist.

MTÜ Virtsu Rannahoone, mis festivali korraldusega seotud, on tekkinud Virtsu kogukonna reaktsioonina Lääneranna valla otsustele vähendada oluliselt valla teenuseid Virtsus. Kohalikud elanikud ja ettevõtjad on võtnud väga tõsiselt endise Kalatööstuse ühe tsehhihoone kohendamist, mida nüüd nimetatakse Virtsu Rannahooneks, ning muutnud selle kooskäimiskohaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Virtsu
10 kuud tagasi

Nii lahe 🙂

Veiki Siniroht
10 kuud tagasi

Mulle see mõte meeldib! Olen Raplast tulemas👍

KODANIK
10 kuud tagasi

Pigem tundub operatsioon – KÕIK MÜÜGIKS ! Tähelepanu seoses kooliga on , s.t. et rahvast on lootust kohale saada ( kuidas see ütlus oligi: l.llidelt tulebki……..) , no näpuotsaga anname nagu muuseas mingile üritusele ka ……..

Lehelugeja
10 kuud tagasi

Virtsu kooli sulgemise vastu saab täna vabalt meelt avaldada.Aga täna,55 aastat
tagasi,kui Virtsust saadeti ära viimane reisirong,võib filmikaadritel näha vaid üht
plakatit ja teist,mis on kinnitatud PAFAWAG-reisivaguni akendeile.Ajad olid siis,
25.mail 1968. aastal,Virtsus,teistsugused ja tänaseks on jäänud Rapla-Virtsu raud-
teest vaid mälestus.Ei ahaks küll,et kooliga juhtub sama,mis raudteega juhtus ja
otsustajad kaugelt teevad,mida vaid ise vajalikuks peavad ja kohalikele ei jää sõ-
naõigust,see oleks väga kurb.

IRW
10 kuud tagasi
Reply to  Lehelugeja

Püstkojad veel oleks …😂

Anti Kesamaa
10 kuud tagasi
Reply to  Lehelugeja

Mäletan hästi seda päeva kui viimane rong lahkus. Inimesed oli õnnetud, räägiti et 10 aasta pärast tuleb siia laiarööpmeline aga ei tulnud. Virtsu hakkas sellele vaatamata kasvama ja arenema, eriti 70-ndatel. Sel perioodil sai Virtsu 4 klassilisest koolist 8 klassiline.

Kodanik
10 kuud tagasi

Kindlasti ei lähe , kuna ei ole huvitatud sellest et rahadega toetatakse sisuliselt raha raiskamist

Mati Põdra
10 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Teie probleem. Ega teiesugused tigetsejatest koolilõhkujad sinna eriti oodatud ei olegi, festival kannab positiivset meeleolu.

IRW
10 kuud tagasi
Reply to  Mati Põdra

Loomulikult ….ikka tuleb kaastundele rõhuda …tuleb meelde hiljutine SU …..

Anti Kesamaa
10 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Koolide toetamine ei ole raha raiskamine.