12 nõuannet produktiivse elu jaoks

Lääne Elu

info@le.ee

Tänapäeva kiirelt muutuvas maailmas on produktiivsus olulisem kui kunagi varem. Olenemata sellest, kas püüad hoida tasakaalu oma töö- ja pereelu vahel või soovid lihtsalt oma aega maksimaalselt ära kasutada, on produktiivsuse tõstmiseks palju võimalusi. Allpool on mõned neist.

Pildi autor shapecharge via canva.com

  1. Kohvi jõud

 Kohvis sisalduv kofeiin stimuleerib kesknärvisüsteemi ja suurendab erksust. Seetõttu on lihtsam keskenduda. Uuringud on näidanud, et kofeiin võib parandada ka kognitiivseid funktsioone,  sealhulgas mälu, tähelepanu ja reaktsiooniaega. Lisaks võib kohv anda uue annuse energiat ja vähendada väsimustunnet. See aitab tõhusamalt tööd teha ja motivatsiooni säilitada. 

Kui soovid lisada oma igapäevasele rutiinile tassi aromaatset kohvi, külasta kõigepealt FA lehte ja vali endale kvaliteetne veekeetja.

  1. Selged eesmärgid

Eesmärkide seadmine on produktiivse töö lahutamatuks osaks. Otsusta, mida soovid saavutada, ja koosta selleni jõudmiseks plaan. Kirjuta oma eesmärgid üles ja jaga need väiksemateks, kergemini täidetavateks ülesanneteks. See aitab Sul püsida keskendunud ja motiveeritud.

  1. Prioriteetsed ülesanded

Prioriteetide seadmine aitab Sul oma aega tõhusamalt kasutada. Määra kõige olulisemad ülesanded ja tee kõigepealt need ära. Nii väldid viivitamist ja võid olla kindel, et liigud oma eesmärgile lähemale.

  1. Keskendu ühele ülesandele korraga

Mitme asja korraga tegemine ainult tundub tõhus. Tegelikult on sellel vastupidine mõju. Selle asemel tasub keskenduda ühele ülesandele korraga. Nii püsid paremini keskendunud ja väldid tähelepanu hajumist.

  1. Tee pause

Pausid on produktiivsuse säilitamiseks hädavajalikud. Paus võimaldab Sul energiat koguda ja oma ülesandele paremini keskenduda. Tee mitu korda päevas lühikesi pause, et puhata ja lõõgastuda.

  1. Maga piisavalt

Produktiivsuse säilitamiseks pead saama piisavalt magada. Unepuudus võib mõjutada meeleolu, energiat ja keskendumisvõimet. Proovi öösiti 7-8 tundi magada, et oleksid puhanud ja valmis uue päeva väljakutsetele vastu astuma.

  1. Treeni regulaarselt

Regulaarne füüsiline aktiivsus aitab Sul säilitada produktiivsust ning parandada meeleolu, energiat ja keskendumist. Et end terve ja energilisena tunda, treeni vähemalt 30 minutit päevas.

  1. Vähenda segajaid

Tähelepanu hajumine takistab produktiivsust oluliselt. Lülita telefon välja, sulge oma e-postkast ja tööta rahulikus keskkonnas. See aitab Sul keskenduda ja vältida segajaid.

  1. Õpi ütlema ei

Ei öelda võib olla raske. See on aga hädavajalik, et olla produktiivne. Õpi keelduma ülesannetest ja tegevustest, mis ei vasta Sinu eesmärkidele või väärtustele. See aitab Sul oma aega ülesannete tähtsuse järgi korraldada ja keskenduda olulisele.

  1. Hoolitse enda eest

Enese eest hoolitsemine on produktiivse ajakasutuse nurgakivi. Hoolitse oma füüsilise, emotsionaalse ja vaimse tervise eest. Leia aega oma lemmiktegevusteks, nagu lugemine, mediteerimine või lähedastega aja veetmine. Nii kogud energiat ja püsid motiveeritud.

  1. Ole paindlik

Elu on ettearvamatu. Mitte alati ei lähe kõik nii, nagu plaanitud. Õpi muutustega kohanema ja ole paindlik. Nii oled alati kõigeks valmis ja liigud kindlalt edasi.

  1. Kvaliteetsed kirjatarbed 

Kui inimesed kasutavad hästi disainitud kvaliteetseid kirjutusvahendeid, märkmikke ja muid kirjatarbeid, on nad sagedamini motiveeritud ja innustunud töötama. Kvaliteetsed kontoritarbed aitavad Sul püsida organiseerituna ja keskendununa. Seetõttu saad ülesandeid tõhusamalt täita. Näiteks märkmik on mugav koht loominguliste mõtete väljavalamiseks, usaldusväärne pastakas muudab kirjutamise aga meeldivamaks ja vähem väsitavaks. 

Pildi autor 89Stocker via canva.com

Lisaks loob esteetiliselt ilusate kirjatarvete kasutamine meeldivama ja atraktiivsema töökeskkonna. See võib üldisele meeleolule ja produktiivsusele hästi mõjuda. Kvaliteetsed kirjatarbed leiad siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments