Läänemaa inimene unistab majast mere ääres, aga ostab korteri

Lääne Elu

info@le.ee

Mullu pakkus ostjatele enim huvi Supeluse tänaval asuv 2-toaline korter, mille eest küsiti 175 000 eurot. Foto: Kinnisvara24
Mullu pakkus ostjatele enim huvi Supeluse tänaval asuv 2-toaline korter, mille eest küsiti 175 000 eurot. Foto: Kinnisvara24

Eelmisel aastal pakkusid Läänemaa kinnisvarahuvilistele enim huvi Haapsalus mere ääres asuvate elamispindade müügikuulutused, näitab portaali Kinnisvara24 aastakokkuvõte.

„Läänemaa ja ka teiste maakondade statistika näitab, et enim pakkus inimestele huvi eramajade müügikuulutused, kuid tehinguid tehti mullu kõige rohkem ikkagi korteritega,“ tõdes Kinnisvara24 tegevjuht Urmas Uibomäe. Tema sõnul soovib eestlane endale privaatset eluaset, kuid paraku seavad inimeste võimalused kodu valikule piirid.

Kõige suuremat huvi tunti eelmisel aastal eksklusiivse 2-toalise katusekorteri vastu Haapsalu promenaadi ääres Kuursaali ja Aafrika ranna vahetus läheduses. 175 000 eurot maksvast korterist huvitusid ka paljud väljaspool Läänemaad elavad inimesed.

Laiemalt tunti aga enim huvi mere ääres olevate suurte eramute vastu. Näiteks oli Kinnisvara24 portaalis populaarsuselt teine kinnisvarakuulutus suurele perele mõeldud mitmekorruseline elamu Paralepas. Rannast 1,6 kilomeetri kaugusel paikneva maja eest küsiti 187 000 eurot. Suurt huvi tunti ka Holmi ranna kõrval asuva 290 000 eurot maksva privaatse eramu vastu.

Uibomäe sõnul on Eesti inimesed hakanud üha rohkem vaatama kinnisvara väljaspool Harjumaad, sest seal on hinnad kordades odavamad. Samas on ka Haapsalus kerkinud kümne aastaga korteri ruutmeetri keskmine hind üle kolme korra.

Läinud aastal mõjutas kinnisvaraturgu nii energiakriis kui Ukraina sõda. Aasta alguses langes müügis olevate kinnisvaraobjektide arv esimest korda üle kümne aasta. Pärast seda turg taastus ning iga kuuga pakkumiste arv kasvas, mis väljendus müügikuulutuste arvu kasvus portaali statistikas. Uibomäe kinnitusel on enim kuulutajatena lisandunud eraisikutest kinnisvaraomanikke ning objektidest majaosade ja korterite kuulutusi.

Uibomäe sõnul hakkas juba sügisest inimeste ostuhuvi pärssima suur inflatsioon ja euribori kasv. „Inimesed on muutunud kodu ostes ettevaatlikuks ja jälgivad, kas kinnisvaraturul võivad hinnad veelgi langeda ning milliseks kujuneb euribor,“ tõdes Uibomäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vale
1 aasta tagasi

puha , läänlane unistab raudteest, et saaks talinabanasse sõites arvutiga töötada

Justnii
1 aasta tagasi
Reply to  vale

See on tõsi küll vist. Mina sõidaks heameelega rongiga. Töö ongi seal ja rong on hea ja mugav. Elasin mõned aastad soomemaal, sõitsin iga päev pealinnast tööl käies 60 kilomeetrit üürikorterisse. Väga mugav. Buss on kitsas ja ebaühtlase sõiduga, rong mugav, avar ja liigub sujuvalt kiiresti.

Kirp Conrad
1 aasta tagasi

jäneseaasta muudab maad
wenemaa kaob kaardilt

Feedja
1 aasta tagasi

Ma ise ehitasin 2006 sügisel seda käkerdist
Õudus kuubis…Kvaliteet värk🙃🤣

A.R
1 aasta tagasi
Reply to  Feedja

Arvata võib siis, et “kvaliteet” värk, kui sina juba ehitasid seal. Ikka võetakse veel tööle kuhugile? Mitmes eri koht see oli juba?

päikelises
1 aasta tagasi

itaalias saab selle raha eest kolm korterit, aga rahapesijatele kõlbavad ka siinsed

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  päikelises

Kui sa peale korteri müüki ühe võileiva saad, siis anna minna.

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  päikelises

Võid ju oma restorani teha ja toitu tasuta pakkuda.