Publiku soovil kuuleb Haapsalus taas Al Banot

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Al Bano. Foto: erakogu
Al Bano. Foto: erakogu

Haapsalu Itaalia Muusika festivalikülastajate palvele vastu tulles saab uuel aastal Haapsalu piiskopilinnuse hoovis kuulda taas Al Bano esituses legendaarseid hitte „Felicita”, „Ci Sara” ja „Tu Soltanto Tu”, mis on romantilise itaalia muusika sünonüümid.

Al Bano esines esmakordselt Eestis 2017. aastal Haapsalus ja kaks aastat hiljem andis ta koos Romina Poweriga kontserdi Tallinna Lauluväljakul. Pärast menukaid ülesastumisi on Eesti publik väljendanud kontserdikorraldajale soovi Al Banot taas Haapsalus näha.

Lisaks Al Banole esineb festivalil erikülalisena Itaalia popgrupp Matia Bazar. Ansambel moodustati aastal 1975 ja oma tegevuse jooksul on nad esindanud Itaaliat Eurovisioonil, võitnud kaks korda Sanremo muusikafestivali ning andnud välja lugusid, mis pääsenud rahvusvaheliste muusikaedetabelite tippu. Grupi tuntuimateks lugudeks on „Solo tu”, „Souvenir” ja „Ti Sento”. Eesti artistidest on festivalil uue Itaalia muusika kavaga lavale astumas Elina Nechayeva.

Al Bano alustas oma karjääri üle 50 aasta tagasi, mil pääses juba noore poisina esinema Itaalia televisiooni ja mitmetele riigi populaarsetele festivalidele. Vaid aasta hiljem avaldas ta laulu pealkirjaga „Nel Sole”, mis saavutas esimese kolme kuuga tohutu edu, müües Itaalias üle 600 000-de koopia. Vahetult pärast seda alustas ta koostööd oma tulevase abikaasa Romina Poweriga. Oma ajastu üks kuulsaim Euroopa armastajapaar tuli 1982. aastal välja hittlooga „Felicita”, mis jõudis hetkega Euroopa muusikaedetabelitesse ja kuulajate südametesse.

Al Bano on vihjanud Itaalia meediale oma peatsest karjääri lõpust ja valib hoolega kontserte kus esineda. Muusikast vabal ajal peab legendaarne laulja Itaalia lõunaosas hotelli ning veiniistandust, millest pärinevad veinid on ekspertide ja nautlejate hulgas hinnatud.

Itaalia muusika festival toimub Haapsalu Piiskopilinnuse õuel 2023. aasta 3. juunil. Piletid tulevad müügile kolmapäeval, 26. oktoobril kell 9.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
palun
1 aasta tagasi

kutsuda ka masside palvel ja armastatud hubert hammertrishk ja agathe goldwasser jaanipäevaks topule

kinkide
1 aasta tagasi

alile televiisor, äkki registreerib ennast linnakodanikuks, laulab siis iga päev meile

liisu
1 aasta tagasi

ega orjrahvale peabki itaalia onusid näitama et orjarahvas enda viimased veeringud nende letile viiks , itaalia onud jäävad muidu vaeseks ja orjade tungival soovil peab sellele kõigele kaasa aitama et nad orjarahva tungival soovil ikka siia tuleks.

Do-re-re
1 aasta tagasi
Reply to  liisu

Itaalia onud-tädid annavad siin rohkem heategevuskontserdi. Sellise piletihinnaga kaugelt maalt tulles ei võta meie lauluööbikute saatepundid isegi pille kotist välja.

Majaomanik
1 aasta tagasi
Reply to  Do-re-re

Võiks IL VOLO ju kutsuda,noored poisid,kes nad aga kinni jõuaks maksta siin Haapsalus?

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  Majaomanik

Meil omal siin ilvoolo olemas, vallatud vestid nimeks.

pozalusta
1 aasta tagasi

xotim gobsona, gobsona , gobsona ha blinõ prazdnik, narod trebujet

hei gobsona
1 aasta tagasi
Reply to  pozalusta

Mine vabatahtlikult ravile, ja pigem sellisesse kinnisesse asutusse kus puudub ka võimalus interneti kasutamiseks. Aga sinusugust imbetsilli tahaks näha ka. Võin ka piletiraha maksta.

kas teil
1 aasta tagasi
Reply to  hei gobsona

6-das palatis on kõik gobsoni fännid või mõni fännab ka zõkinat

milleks
1 aasta tagasi
Reply to  hei gobsona

selline juudiviha

Ahhoi
1 aasta tagasi
Reply to  pozalusta

Kes see Gobson veel on? Pole nagu varemalt kuulnud.

iba
1 aasta tagasi

Rahvamasside tungival nõudmisel…..

Kodanik
1 aasta tagasi

Kas peab end veinist umbe jooma? Purjus naisterahvad tuiguvad ja lällavad linna peal.

Kübe
1 aasta tagasi
Reply to  Kodanik

Kerge saak. Meiegi poisid põõsas nahistanud paari sellise näitsikuga.

Leo
1 aasta tagasi

Itaalias on tuhandeid lauljaid ja hoopis paremad, kui see penskar! Ja ma ei räägi poolemeelsetest klounidest nimega Måneskin!

Ccp
1 aasta tagasi

Minu käest ei küsinud keegi?!?

Mille põhjal selline pealkiri?

Aivo Männik
1 aasta tagasi

Ühe mitte vägafanaatilise publiku esindaja ettepanekul võiks need mõttetud veinijoodikute päevad ära jääda. Kõige mõttetum asi. Ja järgmiseks on need ameerika autod. Saan aru, et kohalike kohvikupidajate jaoks on eluküsimus, aga kultuurist on need nurga taga kusevad kodanikud väga kaugel. Kultuurist ja kultuuriüritustest on asi ikka väga kaugel.

Nikk
1 aasta tagasi
Reply to  Aivo Männik

mine ela metsas, rahune veidi

Rae
1 aasta tagasi
Reply to  Aivo Männik

Mida sa asemele pakud?

Kübe
1 aasta tagasi

Meie pundi tungival soovil võiks esineda Al Bundy.