Läänlane teeb puravikest sinepit

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Puraviku sinep. Foto: Margus Maripuu
Puraviku sinep. Foto: Margus Maripuu

Tänava talu peremehe Margus Maripuu tehtud puravikusinep tunnistati üle-eestilisel talutoodete konkursil parimaks lisandiks.

Keemikuks õppinud Maripuu ütles Lääne Elule, et puravikud on talle meeldinud lapsest saati. „Tulin koolist ja läksin metsa puravikke korjama,” ütles Maripuu. Sinepit on Maripuu teinud vaarikatest ja porganditest šokolaadi ja küüslauguni välja, seni 20 sorti. Maripuu ütles, et hautanud puravikke valges veinis, muutusid muidu mitte eriti tugeva maitsega seened krehvtisemaks. „Edasi läks nagu ikka – törts konjakit, sorts siidriäädikat ja kõik muu,” ütles Maripuu. Puravikusinep sobib Maripuu sõnul mahlase lihatüki juurde. Juustusinep see pole.

Maripuu vaarikasinep tunnistati parimaks lisandiks kaks aastat tagasi. Talutoodete konkurssi korraldab talupidajate keskliit 2016. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sama
1 aasta tagasi

lollus, mis rohust kotletid

...
1 aasta tagasi

puravikud on ju tore. selgusetuks jääb kas taime nimega sinep ka antud tootes on kasutatud

Tom naabermajast.
1 aasta tagasi
Reply to  ...

Seen ei ole taim

Tehus
1 aasta tagasi

Mooduvärk. Iga kollane mass võib sinep olla ja iga valge vedelik on piim.

milleks
1 aasta tagasi

sinepit solkida

Kui
1 aasta tagasi
Reply to  milleks

ei meeldi, ära söö