Lubadus eluaegsele tasuta praamisõidule sai otsa kuue aastaga

Lääne Elu

info@le.ee

Kaisa Valm ristis 2015. aastal Vormsi parvlaeva Ormsö. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Kui Vormsi uus laev 2015. aastal sisse õnnistati, lubati selle ristiemale Kaisa Valmile tasuta sõitu tema elupäevade lõpuni. Nüüd käib Kihnu Veeteede, Vormsi valla ja transpordiameti vahel arutelu, kes selle kulu ikkagi kinni maksab, kirjutab Maaleht. Praegu tuleb Valmil sõidu eest ise tasuda.

ASi Kihnu Veeteed juhataja Andres Laasma selgitas, et eelmise aasta 1. juunil hakkas kehtima ministri määrus, mis kehtestas piletimüügi tingimused ja soodustused. Laasma sõnul peavad nemad lähtuma piletimüügil ministri määrusest ja neil ei ole võimalik kehtestada erisusi.

Sama kinnitas ka Vormsi vallavanem Maris Jõgeva. Jõgeva sõnul viitas transpordiamet, et lihtsaim oleks lahendus, kus vald teeks soodustuse. „Muidugi ei ole me selle vastu, et anda saare inimesele soodustus, aga see ei ole olnud meie lubadus ja see ei ole ka meie laev,” ütles Jõgeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
A ja O
1 aasta tagasi

Kui Erika Salumäe tuli Soulis olümpiavõitjaks, siis lubati teda elu lõpuni varustada kartulitega- mine võta sa nüüd kinni, saab Erika neid kartuleid nüüdselajal või mitte.

Ahhoi
1 aasta tagasi
Reply to  A ja O

Auuu, ärka juba ükskord üles. Kas sa mäletad ka mis aastal Souli olümpiamängud toimusid?

Värdjad
1 aasta tagasi

Andke välja spetsiaalne kaart inimesele ja asi tehtud. Vastutama lahenduse eest peab see, kes lubas.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Õige Eesti mees on oma sõna peremees,täna annan aga homme võtan tagasi ! Hurrraaaaa !

Taadu
1 aasta tagasi

Riiki =loe poliitikuid ei saa /ei tohi usaldada. Uus minister uued haisvad tuuled,süüdi on alati eelmine valitsus

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Taadu

Kui te ei saa riiki usaldada, siis kolige mujale elama.

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi

Tuttav olukord. Kui suursaarte ja mandri vahel vedas Saaremaa Laevakompanii, siis aegajalt koolid/lasteaiad kauplesid SLKlt odavamat ülevedu ja said ka. Siis aga keelati see MKMi poolt rangelt ära. Ja lahenduseks pakuti jälle sama asja – vald/linn võib ju selle reisi kinni maksta! Täitsa tuttav olukord. Paljud need jamad tekivad aga igasugu “liitmiste” tulemusel – nt Saaremaa vald loodi 15 omavalitsuse likvideerimise tulemusel. Ikka veel ilmnevad igasugu varasemad kokkulepped, mida nüüd tühistatakse ja siis arutatakse KES millalgi mida lubas. Isegi väikeste laevadega sama probleem, nt see Ruhnu Runö – üks jama teise otsa ning ei saa kuidagi asja üheselt paika, sest… Loe rohkem »

Hea Okkupant
1 aasta tagasi

Neil inimestel pole mitte ainult au, vaid isegi häbi, nende inimeste hind on ainult nende näkku sülitamine.. ´´ärimehed”