Hannes Rumm: Kaja Kallase sõda kahel rindel

Hannes Rumm

Hannes Rumm.

Mis on ühist Kaja Kallasel ja taasiseseisvunud Eesti kahekordsel peaministril Mart Laaril?

Pealtnäha mitte midagi, väliselt olemuselt on nad suisa vastandid. Erinevalt näiteks Eesti ja Läti presidentidest Alar Karisest ja Egils Levitsist, kelle väline sarnasus ühisfotodel ajab naerma.

Paraku sai sel nädalal kinnitust üks Kaja Kallase jaoks ebameeldiv sarnasus eelkäija Mart Laariga – mõlemad valitsusjuhi kohta noorepoolsed inimesed on välismaal väga populaarsed ja välissuhtluses edukad, aga oma valitsuse koos hoidmisega ei saa hakkama.

„Peaminister Kaja Kallasele on see olnud ideaalne kriis ja toonud välja kõik ta tugevused,” ütles hiljuti kinnisvaraettevõtja Viljar Arakas.

Kui jälgida välisajakirjandust, siis on Kaja Kallas seal olnud superstaar juba hea mitu kuud, sest tema tugevuste sekka kuulub veenev ingliskeelne esinemisoskus, selged sõnumid ja usutavus julgeolekupoliitilistes küsimustes.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
2 aastat tagasi

Orban on riigimees kes oma rahva heaolu eest väljas aga Kallas käib euroopas silmi tegemas,oma rahva jäoks on ainult kõrged energia hinnad.
Pr.Kallase eks ütles puhtalt välja – elektrihinna tõus meie inimesi eriti ei mõjuta !Hurraaa!

Uus reaalsus
2 aastat tagasi

Antud hetkel on ta kindlasti Eesti parim peaminister, kes julgeb välja öelda seda, mida mõtleb, ning seda tulekski teha. Neid Orbaneid on meie poliitmaastikul piisavalt ja tore, et nad ei saa meie tuleviku üle otsustada.

no jah
2 aastat tagasi
Reply to  Uus reaalsus

eesti jaoks on ka oluline sisepoliitika…energiakriis, ülisuured küttearved, meeletult pikad järjekorrad eriarsti juurde. jne jne.Pole nagu väga kuulnud,et ta oleks neil, inimeste jaoks ülimalt tähtsatel teemadel, sõna võtnud. Ainult üldine ümar jutt,mis ei kohusta millekski…..

Eino K.
2 aastat tagasi
Reply to  Uus reaalsus

Leidsin teie kommentaarist vähemalt kolm faktiviga. Esiteks, kuidas saab väita, et parim peaminister? See on teiemeelest, aga Eestile, kui riigile jju see nii ei pruugi olla. Teiseks, ei ütle ta alati välja seda, mida tegelikult mõtleb. See on poliitikas pea võimatu ja poliitikule endake kahjulik. Seda oli näha Mart Helme väljaütlemistes, kui ta ei tahtnud keerutada, vaid öelda välja asju nagu need tõepoolest on. Ja kolmandaks, te kirjutate nagu Orban oleks miski üdini halb tegelane. Ta on igas teos ja ütlemises oma riigi huvid esmaseks toonud, kas see on halb? Rahva toetus temale on minuteada seal väga suur, kui valimisi… Loe rohkem »

jedinaja rossija
2 aastat tagasi
Reply to  Eino K.

propaganda võtted samad, meid päästab vaid üks juht

Külamees
2 aastat tagasi

Mõtlesin just täna, et kui peaks minema erakorralisteks, või kui neid ei tule, siis peagi tavalisteks valimisteks, oleks meil valida peaministriks kas ühe jõe kaks Kallast, loperdama läinud Ratas või noorem Helme. No mis arvata neist valikutest?

Nimi
2 aastat tagasi
Reply to  Külamees

Noorem Helme igatahes – vähemalt on mõistus peas ning soov RAHVA elujärge parandada. Aga selle eest teda ju pekstaksegi, oleme ju orjarahvaks määratud.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Tere, Martin!

Vatikanis
2 aastat tagasi

kaalutakse Kaja nimetamist pühakuks, hoiame pöialt!

Moskvas
2 aastat tagasi
Reply to  Vatikanis

,,,aga Moskva jaoks on järgmine sihtmärk hüsteeriliselt sõda õhutava peaministriga Eesti…

Et
2 aastat tagasi
Reply to  Vatikanis

Sõjaprintsessist sõjajumalannaks?

Loodame,
2 aastat tagasi
Reply to  Vatikanis

et see plaan jääb katki.