Lääneranna pole koolireformist loobunud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääneranna vallavolikogu istung. Kuvatõmmis

Lääneranna volikogu ei toetanud neljapäeval EKRE fraktsiooni esitatud eelnõu, millega oleks säilitatud olemasolev koolivõrk koos tegutsevate õppeastmetega vallas vähemalt aastani 2028.

Lääneranna vallavanem Ene Täht ütles, et valla koolivõrgu optimeerimisega jätkatakse, kuid praegu ei kavatseta ühtegi kooli sulgeda.

„Kutsume [valla] arengukava uutmiseks ja muutmiseks uuesti kokku kogukonnad ja ootame kõikide ettepanekuid selleks, et parandada kogu haridusvõrku. Ja meie lastel saab olema maailma parim haridus,” ütles Täht.

EKRE fraktsiooni esimees Meelis Malk ütles, et nad esitasid oma eelnõu 28. veebruaril, teades, et 14. märtsil on volikogu, kus võivad arutlusele tulla koolireformi teemad. „Jätkuvalt käivad arutelud, seega eelnõu esitamine on mõjunud positiivselt. Vaadatakse asju palju laiemalt, ei võeta sirgelt ühte kooliastet välja,” nentis Malk.

EKRE esitatud eelnõu arutati ka volikogu haridus-, kultuuri- ja noorsootöökomisjonis. Komisjoni esimees Janar Sõber ütles, et komisjon eelnõu ei toetanud. Malk tõdes, et komisjonis jäid eelnõu pooldajad alla häältega 3:4.

Samas oli Malk positiivselt meelestatud. „Minu meelest on see eelnõu juba eesmärgi täitnud. Ta on pannud inimesed mõtlema, mis toimub,” lausus Malk ja ärgitas volikoguliikmeid eelnõu toetama.

„Vallavalitsuse seisukoht oli, et me ei

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kruus ja kohupiim
2 aastat tagasi

Kuhu jääb mängu ilu?
Ei mingeid alternatiivseid variante, optimeerimine oleks nagu labane enesetapp.