Linnahooldus koristab teid graniitkillust

Graniitkillu koristamine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Graniitkillu koristamine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Linnahooldus korjab kokku talve jooksul kõnniteedele puistatud graniitkillu.

Linnahoolduse juhi Krista Vilta sõnul on nad tänavatelt kildu korjanud juba nädala jagu ja umbes pool või üle poole mahapandud graniitkillust on juba kokku korjatud. „Seal, kuhu panime, sealt korjame ka ära,” ütles Vilta.

Tõenäoliselt korjab Linnahooldus teedelt kokku 70-80 tonni killustikku, sest kõike, mis talve jooksul maha pandi, enam kätte ei saa. Vilta sõnul vajub nendel teedel, mis pole asfaldist või tänavakivist kild lihtsalt pinnasesse. Ka Posti tänavalt ei saa kildu enam kätte.

Kokkukorjatud kildu Linnahooldus uuel talvel uuesti ei kasuta, sest see on märg ja prügi täis. Vilta tunnistas, et on olemas ka seadmed, mis kildu kuivatavad ja puhastavad, et seda järgmisel aastal taas kasutada, kuid Haapsalus selliseid seadmeid ei ole. Seetõttu kasutab Linnahooldus kokkukorjatud kildu teede korrastamiseks, näiteks Metsakalmistu teedel.

Kokku ostis Haapsalu Linnahooldus sel talvel 120 tonni graniitkildu, millest pisut jäi järgi.

19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
imeja
1 aasta tagasi

Tolmu lendab ülepea, käin maskiga tänaval. Koristage see pa.k juba ära!

uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

“lehepuhuritega saab” saab küll aga see tolm reostab loodust ja linnlased hingavad selle sisse !
Lehepuhuritega linnas väljaspool haljasalasid tegutsemine peaks olema karistatav !

Erkki
1 aasta tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Seda teeb too Rannavesi Ehitus oma kojameestega. Puhuvad talvel lund ja praegu killustikku

nende
1 aasta tagasi

lehepuhuritega saab ju selle prahi sealt killustikust välja, mis seal keerulist , vanasti igal mehel oli tuulamismasin rehe all

Noo mis
1 aasta tagasi
Reply to  nende

Harjadega masin on kaasajal sellise töö jaoks, harjadega masin. Ja veel elektri pealt töötab. Tõhus ja samas imevaikne.

hahah.
1 aasta tagasi

kõigepealt viilite lumekoristusega kui ilmselge et sellest tuleb põrgulibedus varsti, siis veel venitasite killuga ka nii et ise käisin vähemalt 3 korda perseli linna peal. ja nüüd on raskusi killu taaskasutamisega? öelge õige mis vahet on kas räpane kild uuesti lume peale panna või mõnda teeauku lappida. postit näiteks. keskkonna suhtes ju sama.
ajuhiiglased koos

Konnaküla seltsing.
1 aasta tagasi

SUURED TÄNUD! LINNAHOOLDUS nais-meeskonnale , kes likvideerisid sajandi prügila Tagalahe ääres.

Tsensor
1 aasta tagasi

Kuhu on kiire? Las olla nii nagu on,uus lumi tulekul,uus libedus,kild läheb peale.

kodanik
1 aasta tagasi

Linnahooldus, lõpetage lehepuhuritega linna tänavate puhastamine ja andke oma kojameestele luuad kätte. Miks te linnas tolmutate! Linn kehtestas uued heakorra eeskirjad, aga miks seal ei ole keelatud lehepuhurite kasutamist tänavate puhastamisel?

On jah
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Inimkonna viimase aja üks idiootsemaid leiutisi on see lehepuhur. Selle väljamõtleja oligi vist. Samasugused ohmoonid on need, kes seda kasutavad, ka eramajades ja korteriühistustes. INeed inimesed ihtsalt ei oska mõelda.

paratamatu
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

No jah, aga luuad tolmutavad samaväärselt või hullemini veel, kuna vehivad kauem ja tolm ei saagi hajuda.

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  kodanik

Arvatavasti ei ole meil enam sellist odavat tööjõudu, kes jaksaks päev läbi luuaga vehkida samal ajal kahjulikku tolmu sisse hingates.

Kohalik.
1 aasta tagasi

Saabus ju linna uut tööjõudu. Ikka luuad kätte ja tööle!

Lugeja
1 aasta tagasi

Ega seal see parmu lõustaga eit ei oska üldse millegiga töödata,ei puhuriga ega trimmeriga,peksku ta üldse sealt minema,täiesti ajuvaba värk mida ta teeb seal tänavatel,temale tulekski luud anda kätte ja palka veel kärpida,äkki teeb paremini tööd,aga näha et tehnikaga hakkama ta ei saa

arvamus
1 aasta tagasi

No on ka viimane aeg, sest nii mitu nädalat tõeliselt ideaalseid ilmu selle töö jaoks on juba olnud–nüüd on oodata veel lund ja kunas siis veel kõik uuesti kuivab teed ju suuresti eriti kõniiteed olid veel kesklinnaski kõik kildu täis, nii, et saapatallad said kõvasti kannatada, kuigi oleks juba ammugi tolmuharjadega põkatsid kõnniteedele saata. saanud. Meil on ikka kombeks kalendrit vaadata, mitte seda et ilmastik juba selleks OK

huvi
1 aasta tagasi
Reply to  arvamus

Kui saapatald kannatas,kutsu politsei, fikseeri kahju ja esita nõue.

Noo mis
1 aasta tagasi
Reply to  huvi

Nalja teete või!? Politsel pole aega, peab maskikandmist jälgima ja suukorvidest keeldujaid kumminuiaga taga ajama. Mis saapatald. Ja liikluspolitseil, teate isegi, veel vähem aega. Äkki on mõnel üks numbrituli kustunud, jees saab raha teenida

Politseid ei julge kutsuda....
1 aasta tagasi
Reply to  huvi

… sest siis võid kuuli saada!

Tolbajoob
1 aasta tagasi

Kuuli võid siis saada, kui korradustele ei allu ja agressiivselt vastu hakkad.. Kas keeruline aru saada? Naljapärast on püstolid neil vööl või?