Pärnumaal on tõeline tuulikute planeerimise buum

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aulepa tuulepark. Foto: Urmas Lauri

Virtsu tuulepark Puise ninalt nähtuna. Foto: Urmas Lauri

Enamik Pärnumaa omavalitsusi ­otsib asukohti maismaatuuleparkidele. Nimelt alustasid neli valda ja Pärnu linn 2020. aastal eriplaneeringud, mis peaks välja selgitama alad, kuhu tuugenid sobivad, kirjutas Pärnu Postimees.

Lääneranna vald otsib eriplaneeringuga sobivat asukohta maismaatuulikuparkidele, kus tuuge­nite kõrgus jääb eeldatavalt 200–300 meetri vahele. Lähemalt uuritakse seitset asukohta, mis paiknevad valla eri kantides. Valla arendusjuht Margus Källe põhjendas, et eriplaneeringuga saab ühekorraga asi kogu vallas selgeks.

Sobivate asukohtade välja­sõelumine on alles algusjärgus, aga juba on huvi tundnud rida arendajaid. Ligemale kümme ette­võtet. “Sest aeg on selline,” tähendas Källe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Muidugi tuulikute elekter on roheline aga tuulikud ise st.materjalide loodusreostus mida nende tootmiseks kasutatakse ?
Kunagi Raukas maalis ette ja värvis punaseks kui palju selle odava elektri kõrval tule hoida auru all elektrijaamade ressurssi,et tuulevaiksel ilma ka elektrit saada aga see on tänapäeval võõras mure !
Peasi,et paberil oleks kõik roheline !