Esimesed kevadekuulutajad on kohal

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Õõnetuvid. Foto: ornitoloogiaühing
Õõnetuvid. Foto: ornitoloogiaühing

Ornitoloog Tarvo Valker nägi läinud nädala keskel Aulepas õõnetuvi, kes on meie kevadete kõige varasem saabuja.

Õõnetuvi on kodutuvisuurune puuõõntes pesitsev lind, keda Eestis suviti leidub tuhande paari ringis. Aulepas nähtud isend on Valkeri sõnul jõudnud kohale erakordselt vara. Tavaliselt saabuvad nad esimeste kevadekuulutajatena veebruari lõpus ja märtsi alguses.

Kas saabunu ka paigale jäi, pole kindel, sest läinud nädalavahetusel maha sadanud paks lumi võis ränduri tagasi peletada. „Või siis leidis ta siin mõne koha, kus kitsad ajad kevadeni üle elada,“ ütles Valker.

Uusi kevadekuulutajaid lähipäevil kindlasti saabuma ei hakka. Teadet nädalavahetusel Läänemaal nähtud lõokesest Valker ei kinnitanud, kuigi sada protsenti välistada ei saa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
jah
1 aasta tagasi

nägin minagi neid jäätee ehitajaid