Kiik: piirangud võiks järk-järgult kaotada veebruari jooksul

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Malle-Liisa Raigla

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul peab valitsus paika panema piirangutest väljumise kava, kuid maskikohustusest loobumist ta esialgu ei soovita. Teistest piirangutest võiks Kiige hinnangul loobuda järk-järgult veebruari jooksul, kirjutas ERR.

Kiige sõnul on koroonaviiruse tõttu haiglasse sattunute osakaal viimastel nädalatel stabiliseerunud ning nii viiruse tõttu ravi vajavate inimeste arv kui ka intensiivravi vajajate hulk on kolm korda madalam kui möödunud kevadel nakatumiste tipu ajal.

“Sellest tulenevalt on meie positsioon, et on aeg liikuda piirangute leevendamisega edasi ning aus ja õiglane oleks järk-järgult avada erinevad vabaajategevused ja meelelahutus neile, kes mistahes põhjusel on jäänud seni vaktsineerimata, või kel on esmasest vaktsiinist üheksa kuud möödas, aga pole tõhustusdoosi veel teinud,” ütles Kiik.

Keskerakonna fraktsiooni ettepanek loobuda vaktsineerimispassi nõudest alates 7. veebruarist põhineb ministri sõnul ootusel, et selleks ajaks jõuaksid valitsus ja tervisevaldkonna eksperdid ettepanekut hinnata ja kokkuleppele jõudes selle ka ellu viia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Irve
2 aastat tagasi

selle selli näos on sama, mis Scott Morrisonil, kui talle World Economic Forum’is pai tehti.

Hea Okkupant
2 aastat tagasi

Midagi ma aru ei saa : hiljuti rääkis see härra vaktsineerimise tugevdamisest 5 aastat ja nüüd räägib ta piirangute kaotamisest kuu aja jooksul. Kuidas see on?
Ja kuhu panna ostetud maskid, millest mul on rohkem kui sokke?

Vesi ahjus
2 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Hakkab kohale jõudma Nürnbergi ajalugu. Ajalugu teatavasti kordub ikka keerdkäikudena.
Ei saa süüdimatult inimestele kemikaale sisse süstida, testimise eesmärgil, ilma tagajärgede pärast muretsemata. Nüüd on kätte jõudnud see muretsemise aeg.

Diskrimineeritud inimesed
2 aastat tagasi

Järk-järgult ja tipa-tapa hakka astuma vangla poole, sa armetu süüdimatu kurjategija!

Aivar
2 aastat tagasi

Sm. Kiik – keri seenele! Me ei vaja sinusuguse luba end inimesena tunda! Jälgi Trudeau tegemisi!

Ehh
2 aastat tagasi

Maskid võib ära võtta appikene, kaua see karnwval käib. Kes tahab, see kannab. Soovituslik peab see olema ja pole mingit tagaajamist ja trahvimist enam.