Lääne-Nigula sai eriskummalise vallavalitsuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula vallavalitsus: Rein Kruusmaa, Kadi Paaliste, Jüri Bachman, Katrin Viks, Janno Randmaa, Merilin Saska, Aivar Riisalu, Aivo Hirmo. Foto Urmas Lauri.

Vallavanem Aivar Riisalu loob Lääne-Nigulale uut identiteeti. Neljapäeval Lääne-Nigula volikogule esitletud kummalise vallavalitsuse struktuuri kiitis volikogu üksmeelselt heaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juhhaidii
2 aastat tagasi

Ma ei usu oma silmi – Lääne Nigula valla eelarve näitab, et osavaldade põhitegevuskuludeks on 2022.aastal planeeritud tervelt 2,7 miljonit eurot, millest personalikulu on o,85 miljonit ja majanduskulud ca 1,8 miljonit. Kas tõesti ei oleks sellist suurt raha võimalik kasutada arukamalt? Vallas on nii palju vaja teha ühe näitena sotsiaal- ja haridusvõrgu korrastamiseks, ka kommunaalobjektid vajavad raha, aga nüüd süstitakse suured summad inimestesse, milline kasu on kaheldav.

Küsimus
2 aastat tagasi
Reply to  Juhhaidii

Kas keegi oskab seletada, kuidas saab olla osavaldade personalikuludes kuni kümnekordne vahe – Kullamaa osavallal 323 tuh. eurot, Noarootsi vallal 188 tuhat ja Martna vallal 164 tuhat eurot, aga Oru, Risti, Taebla ja Palivere saavad hakkama kõigest 30 tuhande euroga? Kas suurematel kära tekitajatel pandi rahaga lihtsalt suud kinni? Selle rahakülvi taustal jääb selgusetuks, kas ka tänaste vananenud vallavalitsuse ametnike palganumbrid ka muutuvad? Kas pole nii, et kõik senised töökonkursid on läbi kukkunud just väikeste palkade pärast? Riisalu muidugi ütles, et ega palk pole temale tähtis, kui vaid tööd teha saaks. Aga see on hea jutt küll, kui dividendid jooksevad.

Pluuto
2 aastat tagasi

LIsa suure palgaga ametnikke!! Kõik võiksid seda “juhtimist” teha ilma palgata, vaid tooli kulumine ja pükste kulumine tasutakse.Kas siis oleks ka neile kohtadele sellist trügimist?Palgaks saaks olla vaid oma vallas töölise min palk.

Maakas
2 aastat tagasi

No saama näha, kas osavaldade süsteem midagi peale suurenenud püsiväljaminekute Lääne-Nigula vallas paremaks muudab. Isiklikult ma küll kahtlen selles, sest ega osavallavanemal mingit otsustusjõudu ju pole, otsustab ikka valla volikogu. Ettepanekuid saab ta teha, aga ettepanekuid said ka volikogu liikmed teha. Raha osavalla arendamiseks juurde ei tule, investeeringud on valla volikogu poolt paika pandud. Kui osavallavanema ülesanne on valla allasutustes lambipirnide vahetuse korraldamine, siis selleks poleks struktuurimuutust küll vaja olnud.

Lillu
2 aastat tagasi

Mida on selles vallavalitsuses eriskummalist ? Võimalik , et ka üheksas vallavalitsuse liige määratakse ja siis ju paberite järgi on jdemokraatia missugune !!!

Anne taeblast
2 aastat tagasi

Milleks meile selliseid pakse ohtusid vaja on!
Tahtsime ainult EKRE-t !!

Aime Kullamaalt
2 aastat tagasi
Reply to  Anne taeblast

Jah, meil hääletasid ka kõik mõistusega inimesed ekre poolt

kah valija
2 aastat tagasi

Ära too kurja kaela. Oh seda õudust küll, kui nii oleks juhtunud. Miks siis Rehkalt ise ei kandideerinud vallavanemaks? Lasi ennast valida, aga lõi põnnama.

taff
2 aastat tagasi

ei tea kus seal ekrel mõistus on

Heinz
2 aastat tagasi

Sellise vallavalitsuse kohta võiks kõlada luuleread:

Kui puudub üksmeel sõbrameeste seas,
siis nendel kuidagi ei vea
ja rist ning viletsus on nende ettevõte.
Kord Luigel, Vähil, Havil tekkis mõte,
mis koos nad ühistööle viis,
et koormat vedada ja selleks siis,
nad kohe kolmekesi rakendusid ette.
Kuid kuis ka püüaksid, ei koormat paigast saa.
Luik tahab pilvi lennata,
Vähk ronib tagurpidi, Havi kisub vette.
Ei meie otsusta, kes nendest süüdi seal,
kuid koorem praegugi on koha peal.

Tahaks loota, et Lääne-Nigula vald saab uue hoo sisse, aga sellise teki sikutamise võimaluse andmisega me kaugele küll ei jõua. Aga elame, näeme!

Raul
2 aastat tagasi

Volikogu kiitis üksmeelselt heaks? Mitu häält siis uus vallavalitsus sai? Kui ma õigesti kuulsin, siis 14. Ei tundu küll üksmeelne olevat… Vähemalt REF ju ei hääletanud. Koalitsioon lõhki?

I.P.
2 aastat tagasi

Valimistest on möödas juba neljandik aastast , kuid meie poolt valitud esindajad nii volikogus kui ka osavallas pole midagi ette võtnud elu korraldamiseks Nõva osavallas. Nelja aastaga pole edenenud ei kultuuri ega ka muu elu. Praegu tundub , et muudatusi pole oodata. Osavallakogu , kus jätkuvalt on esindatud vanad tegijad , sisuliselt ei nõustunud vallavanema ja koalisatsiooni poolt tehtud ettepanekuga osavallavanema valimiseks. Nüüd oleme siis jõudnud nii kaugele , et Nõva kogukonda ei esinda valitsuses mitte keegi. Kas tõesti jätkub elu väljasuretamine Nõval ?

vikat
2 aastat tagasi
Reply to  I.P.

Jah jätkub elu suretamine, isegi eurojoodik läks ära.

Kultuuri
2 aastat tagasi
Reply to  I.P.

osas ootaks küll edenemist. Senini toimetanud nn. kolmas sektor on jõudu kaotamas. Kui kultuuriedendamiseks pidada paari üritust, tundub see vähe kummaline. Umbes nii, et võtke ja olge ometi vait. Kas mäletate, et kunagi Nõval tehti koos rahvatantsu, koorilaulu ja näitemängu.

kas
2 aastat tagasi

kõik laulavad, või mängib keegi pilli ka

Rahvalaulik
2 aastat tagasi
Reply to  kas

Fekalisti dirigeeritud vallavalitsuses pole üldse oluline mingi oskus, kõik saavad seda laulu esitada kuidas tahes.

Arvan,
2 aastat tagasi

et mõeldud ja planeeritud hästi. Iga osavalla hääl valitsuses vähemalt kuuldav ja tegutsemine läbipaistev. Eriti uuenduslik praegu tundub mõte igale osavalla juhile anda kureerida üks töölõik terves vallas. See annab hea tervikutunnetuse ja meeskonnatöö võimaluse. Tuleb hakata tervikut nägema. Võib-olla aegamisi kaob olukord, kus mõni piirkond on täiesti unustusehõmas. Edu Aivar Riisalu!!!

nii
2 aastat tagasi
Reply to  Arvan,

EKbP põllumajandus osakonna moodi moodustis uuenenud partorgide näol

Küsimus
2 aastat tagasi
Reply to  Arvan,

Mis tähendab sinu arust kureerimine? Kas need osavallavanemad valiti vallavalitsuse liikmeteks teadmiste põhiselt valla kohustuslikest töölõikudest lähtuvalt või lihtsalt kohatäiteks?