Vormsil kadunud mehe juhtum on üks läbi aegade keerulisemaid

Otsingud Põõsaspeal. Maarek Nõmmiku juhitud droon aitas meres ka kivide taha näha. Foto: Kaire Reiljan

Otsingud Põõsaspeal. Maarek Nõmmiku juhitud droon aitas meres ka kivide taha näha. Foto: Kaire Reiljan

Eelmisel aastal kadus Läänemaal 33 inimest, neist keerulisim oli aasta lõpus Vormsil kadunud Sveni juhtum, kus pole teada, mis suunas ta lahkus.

Haapsalu politseijaoskonna otsingujuhi, piirkonnapolitseinik Kiur Klippbergi sõnul ei ole tema veerandsaja aasta pikkuse karjääri jooksul nii keerulist juhtumit varem ette tulnud. Seni on Läänemaal maastikul inimese leidmiseks kulunud kõige rohkem kolm päeva, merel on otsitud kauem – viis-kuus päeva. Kõige kiirematel juhtudel on inimene leitud paari tunniga.

Üle-eestilise statistika järgi lahendab politsei 98 protsenti kadumisteadetest kiiresti, seda tänu saadud infole ja võimalike viibimiskohtade kontrollimisele, sireenide või rakettidega tee juhatamisele või jäljekoeraga maastikul otsimisele. Need inimesed leitakse enamasti elusalt ja tervelt. Kahel protsendil juhtudest alustatatakse mastaapsema otsinguga ja igal aastal on Eestis ligi 4000 kadumisjuhtumist kümmekond sellist, kus inimest aasta jooksul ei leita.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
?????
2 aastat tagasi

Mis on seekord keerulisem kui teiste kadunud isikute puhul? —eelmine komm kustutati, miks?

igavesti
2 aastat tagasi

tuulest viidud

Liisa
2 aastat tagasi

Otsingumeeskond on samas koosseisus kes pildil? 😍