Kullamaa kultuurimajas näeb Irmeli Vaher-Jaansoni maale

Lääne Elu

info@le.ee

Veebruari lõpuni on Kullamaa kultuurimaja galeriis väljas Irmeli Vaher-Jaansoni temperamaalide näitus „Valgus, värvid, varjud toas ja õues“.

Tallinna Kopli kunstigümnaasiumis ja Eesti kunstiakadeemias köitekunsti erialal õppinud Vaher-Jaanson on varem osalenud peamiselt raamatukunstiga seonduvatel näitustel. Siiski kujunes juba ülikoolis põhieriala kõrval kunstniku lemmikuks maalimine. Peamiselt temperatehnikas loodud maastiku- ja loodusetüüdid Eesti eri paikadest moodustavad kunstniku maaliloome kandva osa.

Kunstniku sõnul inspireerivad teda kõige enam sügistalvised metsa- ja rabamaastikud, kuna neis valitseb ainulaadne ja peaaegu tabamatu, sajast varjundist koosnev värvikoloriit, mida mujalt ei leia. Teiseks lemmikžanriks on kunstnikul natüürmort, milles vastupidi maastikele domineerivad kirkamad värvid. Nagu kunstnik ütleb, tuleb vaheldus kasuks.

Kullamaaga seovad Vaher-Jaansoni juured – tema vanavanemad on pärit siit.

Loit Lepalaan

Kullamaa kultuurijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments