Sünoptik: jõulupühad tulevad talvise ilmaga

Avatar

BNS

Jõulupostkaardilik lumine maastik. Foto: Urmas Lauri

Jõulupostkaardilik lumine maastik. Foto: Urmas Lauri

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse sünoptiku Kairo Kiitsaku sõnul näitavad ilmakaardid, et tänavu saab nautida talviste ilmaoludega jõulupühi.

Kiitsak tõdeb, et jõulude ajaks on prognoosid ikka väga seinast seina ning muutuvad drastiliselt üle ööpäeva. “Jõulude ajal on kogu Põhja-Euroopas juhtimine madalrõhkkondade käes ning paljudes kohtades valitsevad talvised ilmaolud, ka Eestis. Selles pole kahtluski. Domineerivad miinuskraadid, saartel võib ehk kerge lühiajalise sula teha – sõltub, kui kaugele soe õhk ulatub merelt,” kirjutas Kiitsak sotsiaalmeedias.

Madalrõhkkonnad transpordivad Kiitsaku sõnul Läänemere äärde niiskust ja sademeid. “Kuna õhumass on mõõdukalt külm, siis tulevad sademed taevast alla enamasti lumena. Pilvi on palju ja pilvisus üldiselt väga muutlik, aga mõnel pool on oodata ka selgimisi, millest tulenevalt saavad temperatuurierinevused piirkonniti väga suured olema,” märkis Kiitsak.

Tema sõnul määrab madalrõhkkondade täpne liikumistrajektoor ära selle, kas lund sajab rahulikult või hakkab tuiskama. “Seda näitab nüüd aeg, aga nagu ütlesin, on prognoosid praegu väga seinast seina. Samas paistab, et valgete jõulude tõenäosus on suur. Lumesajud algavad juba lähipäevil,” lisas Kiitsak.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Valdo
Valdo

Lugupeetud Mati, elus on rohkemat kui kehv valitsus. NB! Ära võta elu nii tõsiselt! Naudi elu ja kauneid jõule sinule ja sinu perele.

kuis muidu
kuis muidu

Jõulud on talvel. Imelik, kui siis suvine ilm oleks.

Mati, maaler
Mati, maaler

Jõulud võiks tulla uue valitsusega!
Kink kogu Eestile 🙂

kas sul tõesti
kas sul tõesti

mitte midagi rõõmsat ja asjalikku pole tahta? Valitsuse vahetus pole mitte minu jaoks kingitus. Nii et ära põe suurusehullustust ja ära räägi teiste, vaid ainult enda eest. Rõõmsaid pühi! 🎄🍰☕

Hellat
Hellat

Missuguse valitsusega nimelt?

Kummaline maailm
Kummaline maailm

Kesk + E200 + sotsid? Sobib.

juku
juku

Puhka jalga, Martin!

wpDiscuz