Sünoptik: jõulupühad tulevad talvise ilmaga

BNS

Jõulupostkaardilik lumine maastik. Foto: Urmas Lauri

Jõulupostkaardilik lumine maastik. Foto: Urmas Lauri

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse sünoptiku Kairo Kiitsaku sõnul näitavad ilmakaardid, et tänavu saab nautida talviste ilmaoludega jõulupühi.

Kiitsak tõdeb, et jõulude ajaks on prognoosid ikka väga seinast seina ning muutuvad drastiliselt üle ööpäeva. “Jõulude ajal on kogu Põhja-Euroopas juhtimine madalrõhkkondade käes ning paljudes kohtades valitsevad talvised ilmaolud, ka Eestis. Selles pole kahtluski. Domineerivad miinuskraadid, saartel võib ehk kerge lühiajalise sula teha – sõltub, kui kaugele soe õhk ulatub merelt,” kirjutas Kiitsak sotsiaalmeedias.

Madalrõhkkonnad transpordivad Kiitsaku sõnul Läänemere äärde niiskust ja sademeid. “Kuna õhumass on mõõdukalt külm, siis tulevad sademed taevast alla enamasti lumena. Pilvi on palju ja pilvisus üldiselt väga muutlik, aga mõnel pool on oodata ka selgimisi, millest tulenevalt saavad temperatuurierinevused piirkonniti väga suured olema,” märkis Kiitsak.

Tema sõnul määrab madalrõhkkondade täpne liikumistrajektoor ära selle, kas lund sajab rahulikult või hakkab tuiskama. “Seda näitab nüüd aeg, aga nagu ütlesin, on prognoosid praegu väga seinast seina. Samas paistab, et valgete jõulude tõenäosus on suur. Lumesajud algavad juba lähipäevil,” lisas Kiitsak.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
2 aastat tagasi

Lugupeetud Mati, elus on rohkemat kui kehv valitsus. NB! Ära võta elu nii tõsiselt! Naudi elu ja kauneid jõule sinule ja sinu perele.

kuis muidu
2 aastat tagasi

Jõulud on talvel. Imelik, kui siis suvine ilm oleks.

Mati, maaler
2 aastat tagasi

Jõulud võiks tulla uue valitsusega!
Kink kogu Eestile 🙂

juku
2 aastat tagasi
Reply to  Mati, maaler

Puhka jalga, Martin!

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  Mati, maaler

Kesk + E200 + sotsid? Sobib.

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Mati, maaler

Missuguse valitsusega nimelt?

kas sul tõesti
2 aastat tagasi
Reply to  Mati, maaler

mitte midagi rõõmsat ja asjalikku pole tahta? Valitsuse vahetus pole mitte minu jaoks kingitus. Nii et ära põe suurusehullustust ja ära räägi teiste, vaid ainult enda eest. Rõõmsaid pühi! 🎄🍰☕