Maakonnahaiglad võivad tulevikus senisel kujul kaduda

Lääne Elu

info@le.ee

Viga saanud õpilasega Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud maadlustreener sai ebaviisaka kohtlemise osaliseks. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa haigla ei pruugi paarikümne aasta pärast senisel kujul enam jätkata. Foto: Arvo Tarmula

Rahvastiku vananemine ja koondumine Tallinna ning Tartusse sunnib üle vaatama ka senist haiglavõrku. Nii on kõne all variant, et paarikümne aasta pärast võidakse väiksemates maakondades senisel tasemel ravi lõpetada, vahendas „Aktuaalne Kaamera”.

Uue haiglavõrgu arengukava koostajad soovitavad muuta sotsiaalministeeriumi tellimusel väiksemad haiglad nö kogukonnahaiglateks, mis oleksid osa esmatasandi ehk perearsti süsteemist.

Paarikümnekohalised haiglad oleksid ennekõike mõeldud kroonilise haiguse ägenemise tõttu ravi vajavatele patsientidele ja põhitöö langeks õdede õlule. Pikani sõnul võiks see lahendus tulla kõne alla Haapsalus, Paides, Jõgeval ja Põlvas.

Teise pakutud variandi puhul planeeritakse esmatasandi ja haiglavõrgu arengut eraldi, haiglaravi korraldamine jääks kohaliku haigla ülesandeks. Igal piirkonnal oleks oma keskhaigla, mis kataks eriarstiabi vajaduse.

„Kohapeale jääks sisehaiguste vastuvõtt nendesse haiglatesse ja kiirabi peaks olema tugevdatud, et suudaks need haiged, kes vajavad eriarstiabi, viia sinna, kus see tasand on,” selgitas  haiglavõrgu arengukava koostaja Jaanus Pikani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
haapsalulane
2 aastat tagasi

Nii- ja kus on nüüd meie kohalikud poliitikud sellise jama vastu seismas?

Nemad
2 aastat tagasi
Reply to  haapsalulane

on usinad kulpilööjad kaka kaudu Brüsselile.

????
2 aastat tagasi

Tore, et meie linnapea on ise ka tohter ja sellist lollust, et Haapsalu jääb ilma oma haiglast, ta küll teha ei lase! Olen selles rohkem kui kindel ja see rumal tahtmine tuleb asjapulkadel unustada!

Jaanus
2 aastat tagasi

Meie “tervisesüsteem” on niikuinii rohkem tsirkus kuubis ja on suunatud rohkem ravimite müügile.

tulevikus
2 aastat tagasi

hakkab meile raviteenust pakkuma siiruviiruline poldi toidukuller

Prints
2 aastat tagasi

Mina olen Haapsalu haiglaga väga rahul.
95 aastal sain automaadist valangu diagonaalis
üle kere… Siiamaani elan tänu Haapsalu kirurgidele… 🤪 😍 😍 😍
Ja nüüd käivad Mustamäe Haigla arstid ju vahetusi tegemas…
Mina olen rahul

Vahur Laurson
2 aastat tagasi

Kuidas aitab med. töötajaid nendele toidupakkide annetamine. Kas nad on nälginud vangid või vabatahtlikud tasuta töötajad?

Pamp
2 aastat tagasi

Minugipoolest võib selle Haapsalu haigla kinni panna. Peale koridorides ringi vurtsivate suurepalgaliste töötajate nn arstide, pole sealt abi lootagi. EMO-s on ka enamus teadmiste poolest esimese kursuse med.tudengi tasemel. Üks hea vanasõna, kes tahab surra, see mingu Haapsalu haiglasse.

viloloog
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Teie olete kas kade või rumal!

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Ta on siin üks esivingujaid. Ei leidu teemat lääne elus, millega see mees rahul oleks. Võta ükskõik milline artikkel, pamp on varmas maha tegema. Ilma lahendusi pakkumata ainult maha tegemise tegelane. Võibolla valutab tal kuskilt, sellepärast ongii selline pahuravõitu.

Marts
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Haiglat kinni panna küll ei tohi. Mingit abi ikka saab. Arstid on ikkagi targemad kui tavaline inimene. Ise nüüd vaevalt hakkama saame.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Ega midagi hirmsat ei juhtu sest noored haiged kannatavad Tallinna transpordi välja aga vanemad ei.
Kokkuhoid missugune ja elanikkond nooreneb pidevalt !

imelik
2 aastat tagasi

ja siis räägib keegi Eesti Pangast, kui hästi meil tegelikul praegu läheb…..elame siis erinevatel planeetidel või kuidas seda mõista.

Pikker
2 aastat tagasi

Hakkavad inimesed kiirabi autodes teel Tallinna maha surema. Ju see kokku hoitav raha on seda väärt.