Haapsalu linnavolikogu valis Suklese taas linnapeaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Reedel seitsmendat korda Haapsalu linnapeaks valitud Urmas Sukles loodab, et ees ootab neli huvitavat aastat. Foto: Elen Freivald

Reedel seitsmendat korda Haapsalu linnapeaks valitud Urmas Sukles loodab, et ees ootab neli huvitavat aastat. Foto: Elen Freivald

Haapsalu linnavolikogu valis reedel Urmas Suklese uueks ametiajaks linnapeaks, tema poolt hääletas 21 istungil osalenud volikogu liikmest 17.

Valimisliidu HaRi ridades kohalike omavalitsuste valimistel enim hääli kogunud Suklese esitas linnapeakandidaadiks volikogu esimees Jaanus Karilaid (Keskerakond).

Sukles polnud siiski ainus kandidaat linnapea kohale. Reformierakonna esinumber volikogus Roger Tibar esitas ise ennast kandidaadiks, EKRE volinik Martin Judanov esitas nimekirjakaaslase Toomas Vallimäe ja EKRE liige Ille Palusalu esitas Malle Õiglase, kes oli valimistel Keskerakonna linnapeakandidaat.

Õiglas taandas end, kuid nii Sukles, Tibar kui ka Vallimäe teatasid, et on nõus linnapeaks kandideerima.

Esimesena enda tutvustamiseks kõnepulti astunud Vallimäe ütles, et siiani võib linna arenguga rahul olla, kuid mõelda tuleb ka tuleviku peale. Vallimäe sõnul paneb ta oma lubadustes põhirõhu sellele, et inimesed siit piirkonnast ära ei läheks. Ta lisas, et muidugi on küsimus töökohtades – kui neid on, siis inimesed ära ei lähe. Vallimäe sõnul aitaks töökohtade loomisele kaasa see, kui Ridala vallavalitsuse ajal kavandatud Kiltsi tööstuslinnakust asja saaks. „Kui meil oleks rohkem maksumaksjad, siis on linnal ka rohkem finantsi,” ütles Vallimäe.

Üks hääl

Ka järgmisena end tutvustanud Tibar tunnistas, et viimase kümne aasta jooksul on Haapsalus olnud meeletu areng, mis on pannud näiteks Pärnu ja Kuressaare Haapsalut isegi kadestama. „Aga Haapsalu on jäänud õrnaks Viimsiks ehk magalaks. Pole värskust, mis tooks siia uusi inimesi,” lisas ta. Tibari sõnul on tal linna värskuse toomiseks mitmeid mõtteid. Teine teema, millesse tema sõnul tuleks panustada, on noored ja noorsootöö. „Loodan, et valite südame, mitte oma fraktsiooni esimehe sõnade järgi,” ütles Tibar tutvustusvooru lõpuks volinikele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
35 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Juss
2 aastat tagasi

Oi jah, ekre omad ei suutnud isegi ühist kandidaati nimetada.

Meeletu areng
2 aastat tagasi

Tibar, kus sa siin seda meeletut arengut näed ja kuidas on sellega seotud linnavalitsus? Linn areneb tänu erasektori pingutustele ja see on tõepoolest üsna märkimisväärne. Arenguks võiks ehk nimetada linnuse remonti, millega ollakse paraku Kuressaarest 10-15 aastat maas. Peatänava ehitus on muidugi ka areng, paraku hetkel veel pooleli. Kõik muu siin linnas on asfaldiaukude lappimine, mitte areng. Tahad meid Pärnuga võrrelda? Mine käi Pärnu rannas. Tahad Kuressaarega? Mine jaluta sealses kesklinnas. Kui seal käidud, tule Haapsalu lossiplatsile ja tee seal 360 kraadine pööre. Siis mine randa ja siis holmidele.

Tomat
2 aastat tagasi

Haapsalu rahvas väärib oma valitsejaid..
Paras neile raiskadele!!!
Paras paras paras paras

rae
2 aastat tagasi

Palju õnne ja tegusat toimetamist järgnevaks neljaks aastaks!

Kohalik
2 aastat tagasi

See et Sukles linnapeaks sai pole mingi üllatus. Lootsin artiklist lugeda abilinnapeade kohta, kas jäävad samad või tuleb üllatusi?

Pimedusega löödud.
2 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Linnavalitsuse lehel ju avalik info. Mine loe! Mida soin oota ja loota on appikene

mart
2 aastat tagasi

ära sa enam peale võta, appikene

nüüd sa ütle,
2 aastat tagasi

vääramatu jõud (rahvas) paneb (valimistulemused) Haapsalus asjad paika. Karilaid ja Sukles saavad hästi hakkama, aga noored tulijad ärge kurvastage, kõik tuleb omal ajal või natuke hiljem. Edu linnajuhtidele!

Läänlane
2 aastat tagasi

Olen kade, et Haapsalul on tegus linnapea ja Haapsalu areng om lihtsalt kadestamist väärt. Peab vist Haapsalu elanikuks hakkama.

Eino K.
2 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Mis sinusugusest siin linnas kadu oleks? Õelaid netikommentaare saad ka mujal kirjutada, ei pea linna migreeruma sellepärast.

Eino K.
2 aastat tagasi
Reply to  Eino K.

*kasu

Eino K.
2 aastat tagasi

Edu ja õnnitlused linnapeale! Tegude mees! Elagu!!!

Valija, Haapsalust
2 aastat tagasi

Jah, stagnapurikas hõõrub muidugi käsi!
Aga linn kannatab veel neli aastat mittemidagitegemist 🙁
Häbi, kommunistid!

Pole vaja
2 aastat tagasi

Mitte midagi tegemist????????
Linn pole ammu nii kiirelt ja hästi arenenud. Teeb Silmad lahti või vingub kodus kuuritaga.

Leonid Iljitš Brežnev
2 aastat tagasi

Eesti NSV ei ole lõppenud ka 30 a pärast NL-i lõppu! Meil on kommunistidele ja sotsialismile kohaselt eluaegsed juhid, kes määratakse ametisse kestvate kiiduavalduste saatel- nii korrumpeerunud on kohalik võim ja elanikkond.